Hızlı trende bilet 70 lira

Hızlı trende bilet 70 lira

İstanbul ile Ankara arasını 5 saate düşürecek olan yüksek hızlı trende geri sayım başladı.

Ayfer Mallı'nın haberi:
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapması beklenen hızlı trende bilet fiyatlarının 70-80 lira olması bekleniyor.
 
İstanbul-Ankara arası hızlı trenle seyahat etmenin ilk belirlemelere göre fiyatı 70-80 lira arasında olması öngörülüyor. Biletini erken alan ise daha ucuza seyahat edebilecek. Hattın maksimum işletme hızı 250 kilometre olacak. Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 10 durak bulunacak. Geyve-Arifiye arasındaki hat ise konvansiyonel trenler tarafından kullanılacak.
 
2 SAAT 45 DAKİKADA PENDİK'TE
 
Ankara-Pendik arası yolculuk ise 2 saat 45 dakika olacak. İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak. Ayrıca, yüksek hızlı trene hizmet verecek Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı çalışmalarına da başlandı. Yunanistan nüfusu kadar yolcu taşıyacak olan hızlı tren için yapılan garda, beş bin kişi çalışacak. Yıllık 15 milyon yolcu taşınacak. Proje kapsamında garın 2017 yılında hizmete açılması planlanıyor.
 
AYNI ANDA 12 TREN YANAŞABİLECEK
 
Yeni YHT Garı, büyük havalimanlarına benzer özellikleri taşıyacak 'GARAVM' modeli olarak inşa edilecek. Buna göre garın iki katında 5 yıldızlı otel yapılacak, çatı katında restorant ve kafeler yapılması planlanırken bir alt katında ise mağazalar yer alacak. Hatların deplase edilmesinin ardından yeni garda, aynı anda 12 hızlı tren setinin yanaşabileceği 420 metre uzunluğunda 6 hızlı tren, 4 konvansiyonel, 2'şer banliyö ve yük treni hattı yapılacak. Ayrıca Ankara YHT Garı ile mevcut bulunan garın eş güdümlü olarak kullanılması planlanırken iki gar binasının yer altı ve yer üstünden bağlantısı sağlanacak. Öte yandan Ankaray'ın Maltepe istasyonundan yeni gar binasına yürüyen bantlı tünel yapılacak.
 
Kablolar korundu
 
Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren'de kablo hırsızlığına karşı Sakarya'ya gönderilen komando bölüğü, 45 kilometrelik hat boyunda 24 saat devriye görevi yaparak kablo hırsızlıklarına göz açtırmadı. Ankara'dan İstanbul'a ulaşımı 5 saate indirecek YHT'yi 5 Temmuz'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hizmete açacak.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.