Hızlı okuma kursları dikkat dağınıklığını önlüyor

Hızlı okuma kursları dikkat dağınıklığını önlüyor

Sivas'ta eğitim faaliyetleri ile adından söz ettiren Eğitimciler Derneği, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak hızlı okuma kursu açtı.

Turan Temel'in haberi:

 Anlayarak hızlı okuma ve dikkat geliştirme kurslarına katılan kursiyerlerin, mevcut okuma hızlarını dakikada 150-200 kelimeden bin kelimeye kadar çıkardığı kaydedildi.

Sivas Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, dernek olarak öğretmenlerin kişisel gelişimi için eğitimin her alanında etkinlikler yapmaya çalıştıklarını söyledi. 2 dönemdir hızlı okuma eğitimleri verdiklerini dile getiren Türkyılmaz, “Toplum olarak okuma alışkanlığımız yok. Okuduğumuz zaman da dikkatimiz dağılıyor. Okumada dikkati nasıl artırırız diye düşünürken, hızlı okuma tekniği ile mümkün olduğunu fark ettik. Bu çerçevede öğretmenlerimize yönelik bir ay süren bir eğitim süreci başlattık. Halk Eğitim Merkezi ile ‘Hayat Boyu Öğrenme’ çatısı altında işbirliği yaptık. Ücretsiz olarak hızlı okuma eğitimleri veriyoruz. Bu eğitime katılan arkadaşlarımız okuma hızlarını daha da artırabiliyor. Bu açılan kursumuzun çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

DİKKAT DAĞINIKLIĞINA ÇARE HIZLI OKUMA KURSU

Hızlı okuma ve dikkat geliştirme eğitmeni Sefa Gürbüz ise hızlı okuma ve dikkat geliştirme kursu ile kitabı okurken, 2-3 sayfa sonra dikkat dağılmasının önüne geçildiğini belirtti. Gürbüz, zamanının çoğunu televizyon ve bilgisayar karşısında geçiren ve uzun süre aksiyon ve şiddete dayalı film izleyen, oyun oynayan öğrenci ile yetişkinlerin dikkat dağınıklığı problemi ile karşı karşıya kaldığını aktardı. Çocukların da yine şiddete dayalı çizgi film ve bilgisayar oyunu oynadığında dikkat dağınıklığı ile erken yaşlarda tanıştığına işaret eden Gürbüz, dikkat dağınıklığı olan kişilerin başladığı işin sonunu getiremediğini, iş yaparken canlarının sıkılabildiğini anlattı. Kitap okuma alışkanlığı olmayan bireylerde zihin tembelliğinin görülebildiğini ifade eden Sefa Gürbüz, bunun sonucunda unutkanlık, öğrenme güçlüğü ve psikolojik sorunların ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Kursa iki dönemde toplamda 34 kursiyerin katıldığı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.