Hizan'da Said Nursi'nin hayatı sahnelendi

Hizan'da Said Nursi'nin hayatı sahnelendi

Tatvan Atılım Tiyatrosu (TAT), Hizan ilçesinde Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını konu alan "Gurbette Parlayan Nur" adlı Tiyatro oyununu sahneledi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 54'üncü yıl dönümünü memleketinde anmak adına düzenlenen Tiyatro, Hizan Kültür Merkezi Konferans Salonunda sahnelendi.

Gösteri sonrası konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Tiyatronun çok anlamlı olduğunu, Bediüzzaman hazretlerinin yazdığı eserlerin adeta çağa damgasını vurduğunu söyledi.

Bediüzzaman hazretlerinin yazdığı eserlerle adeta çağa damgasını vurduğunu ve milyonlarca takipçisiyle dünyaya nurdan bir ışık saçtığını belirten İnci, şöyle konuştu:

"Böyle büyük bir dava adamına ev sahipliği yapan Hizan'da, bu güzel oyunu sahnelediğiniz için sizlere tüm Hizan halkı adına çok teşekkür ediyorum. Bediüzzaman hazretlerinin iman hizmeti yolunda çektiği sıkıntıları, kısa kısa da olsa canlandırmaya çalışarak, bu Günü bizler için anlamlı kıldınız. Ben bu vesileyle, 'Gözümde ne cennet sevdası ne de cehennem korkusu. Milletimin imanını selamette görürsem cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım. Çünkü vücudum yanarken gönlüm Gün gülistan olur' diyerek, hem dünyasını hem de ahiretini iman davası yolunda feda etmeye hazır bu büyük insanı tekrardan rahmetle anıyorum."

TAT Sanat yönetmeni Hidayet İke ise tiyatroda Bediüzzaman'ın gurbette çektiği sıkıntıları ve yapılan zulümlere rağmen iman hakikatini anlatmaktan vazgeçmemesini sahnelediklerini anlattı.

Üstadın vefatının 54'üncü yıl dönümünü memleketi Hizan'da andıkları için ayrıca mutluluk duyduklarını dile getiren İke, "Etkinliğin düzenlemesinde büyük payı olan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Hizan Kaymakamı Sedat İnci ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programa, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.