Hizan'da Bediüzzaman'lı kitap okuma yarışması

Hizan'da Bediüzzaman'lı kitap okuma yarışması

“Hizan O’nu ve İzindekileri Okuyor” Projesi Tanıtıldı

“Kutlu Doğum Haftası ve Bahar ve Çocuk Şenlikleri” kapsamında, “Hizan O’nu ve İzindekileri Okuyor” Projesinin tanıtımı yapıldı.

Hizan Kaymakamlığı, Hizan Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Hizan İlçe Müftülüğünce ortaklaşa düzenlenecek “Kutlu Doğum Haftası ve Bahar ve Çocuk Şenlikleri” kapsamında, “Hizan O’nu ve İzindekileri Okuyor” Projesinin tanıtımı yapıldı.

Hizan İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen proje tanıtım toplantısında, “Hizan O’nu ve İzindekileri Okuyor” kitap okuma yarışmasında, birinci olanın umre ile ödüllendirilecek.

Toplantıda, yarışmaya katılacaklara Hz. Muhammed’in hayatı, Bediüzzaman Said Nursi ve Gavs-ı Hizan hazretlerinin hayatını anlatan kitapları dağıtıldı.

Toplantıda konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Kutlu Doğum Haftası’nın anlamına uygun şekilde kutlanması ve peygamber efendimizin hayatını, öğrencilerin daya iyi anlaması için projeyi geliştirdiklerini söyledi.

Hz. Muhammed ve ışık şahsiyetlerin hayatının okunması yönünde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Hizan Kaymakamı Sedat İnci: “Milli ve manevi değerlerimizi hem öğrencilerimiz hem de halkımız tarafından okunup öğrenilmesini istiyoruz. Halkımız arasında birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bir toplumun çağdaşlık ölçüsünün, bireylerin kitap okumasıyla doğru orantılı olduğunu söyleyebiliriz. Gelişmiş toplumlardaki bireyler durakta, piknikte ve mutfakta kitap okumak için fırsat kolluyor ve zaman yaratıyor. Kitabı hayatlarının içinde Su ve Hava gibi vazgeçilmez kılıyor. Bu hassasiyetle yola çıkarak, bugün başlangıcını yapacağımız kitap okuma kampanyamıza, sadece çocuk ve gençlerimizi değil, tüm vatandaşlarımızı da dahil ettik.” dedi.

Toplantıda, Hizan İlçe Müftüsü Tahir Erçin ise “Hizan O’nu ve İzindekileri Okuyor” Projesi hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, Hizan Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bostan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, imam hatipler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.