Hizan Bediüzzaman ile 'marka' olmak istiyor

Hizan Bediüzzaman ile 'marka' olmak istiyor

Bitlis'in Hizan ilçesi, yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Bediüzzaman Said Nursi sayesinde inanç turizmine açılarak marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Her yıl on binleri aşan ziyaretçi sayısıyla turizmde büyük bir potansiyele sahip olan Hizan, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında yetiştirerek İslam alemine kazandırdığı çok önemli şahsiyetleri sayesinde de inanç turizminde adından sıklıkla söz ettirmekte.
 
Özellikle İslam alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyü, kaymakamlık tarafından yürütülen projeler ve Bediüzzaman adı sayesinde ilçenin "marka şehir" olma amacına büyük katkı sağlıyor.
 
Bölgede yıllarca yaşanan terör olayları nedeniyle sürekli arka planda kalan Hizan, başlatılan çözüm sürecinin son dönemdeki olumlu havasını sonuna kadar soluma ve inanç turizmini geliştirerek ekonomik bir getiri sağlama yolunda önemli adımlar atıyor.
 
Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Nurs köyünün ilçe için önemli olduğunu ve sürekli turistlerin ziyaret ettiği merkezlerden biri haline geldiğini ifade etti.
 
Bugüne kadar arka planda kalmasında etkili olan terörün, sürecin etkisiyle ortadan kalkması durumunda çok daha önemli gelişmelerin yaşanacağına inandığını kaydeden İnci, şöyle dedi:
 
"Bu değerlerimizin tamamı son 35 yıldır yaşanan terörün gölgesinde kalmış, yeterince ön plana çıkamamış ve insanlara tanıtılamamış. Eğer biz bu değerlerimizin önce kendimiz farkına varıp, sonra dışarıya tanıtabilsek, huzur kenti ilçemizin kaderi değişecektir. Bu potansiyeli var. Tek başımıza yapacağımız çalışmalarla bu kısa sürede olamaz. Tek bir çiçekle bahar gelmiyor. Ama biz bunları devam ettirdikçe, bizim dönemimizde veya bizden sonra gelen mülki idarecilerimizin ortak çalışmalarıyla inşallah Hizan dışarıda güzel yönleriyle bilinen, tanınan bir marka şehir olacaktır."
 
"Bediüzzaman İslam alemine mal olmuş bir şahsiyet"
 
İnsanların ziyaret ettiği Nurs köyünün de güzel bir inanç turizm merkezi haline geleceğini ifade eden İnci, Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin sadece Hizan'a, Bitlis'e ve yöreye ait bir değer olmadığını, Türkiye ve İslam alemine mal olduğunu kaydetti.
 
Nihai amaçlarının Bediüzzaman hazretlerinin şahsında Hizan'ın bilinmesi olduğunu belirten İnci, şöyle konuştu:
 
"Hizan'ın Bediüzzaman Said Nursi hazretleriyle artık bir marka şehir olmasını istiyoruz. Hep bu yönümüzü ön plana çıkarmak istiyoruz. İlçede 'Bediüzzaman Kültür ve Sanat Haftası' programı düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı başlattık. Bu çalışma lokal değil ulusal anlamda bütün paydaşların içerisinde yer aldığı çok geniş katılımlı, dolu dolu bir program olacak. Ama bu çalışmayı bir defaya mahsus yapmayacağız. Yaptığımız her çalışmanın önüne geleneksel ismini bırakıyoruz ki, bizden sonra gelecek yerel yöneticiler, kaymakamlar da yapmış olduğumuz bu çalışmayı bir miras olarak alsın ve devamını getirsin. Kalıcı hale gelebilmesi, ilçemizin tanıtımına katkıda bulunabilmesi için yapılan bu çalışmaların tek bir yöneticiye, kuruma mal olmadan ilçenin sahiplendiği ve her yıl geleneksel olarak yapılan bir program olması gerekiyor."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum