Hırvat muhalefet liderinden 'başkanlıktan çekilme' kararı

Hırvat muhalefet liderinden 'başkanlıktan çekilme' kararı

Eski Hırvatistan Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Milanovic, erken genel seçimden sonra, "Parti genel başkanlığı için bir daha aday olmayacağım" dedi.

Hırvatistan'da dün yapılan erken genel seçimde beklenen sonucu alamayan eski Hırvatistan Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Zoran Milanovic, partisinin genel başkanlığı için bir daha aday olmayacağını açıkladı.

SDP Genel Başkanlığı görevini 2007'den beri yürüten ve 2011-2016 yılları arasında Başbakanlık yapan Milanovic, bugün düzenlediği basın toplantısında, bir daha parti genel başkanlığına aday olmayacağını söyledi.

Seçimde en büyük rakibi Hırvat Demokratik Birliği'nin (HDZ) gerisinde kalan Milanovic, SDP'yi desteklemediği için seçmene kırgın olmadığını belirterek, "Parti genel başkanlığı için bir daha aday olmayacağım. Parti içindeki başkanlık seçiminin bir an önce yapılmasını tavsiye ediyorum. Genel başkanlık seçiminin genel seçimden 150 gün sonra yapılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Vatandaşların seçime ilgisinin hiçbir zaman dünkü seçimdeki kadar az olmadığına dikkati çeken Milanovic, seçime ilginin az olmasının rakipleri HDZ'nin çıkarına olduğunu savundu.

 

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.