Hıristiyan ve Müslüman, hepimiz Allah'ın kuluyuz

Hıristiyan ve Müslüman, hepimiz Allah'ın kuluyuz

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla Orta Afrikalı Müslüman ve Hıristiyan kadınlar af ve sevgi çağrısı yaptı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslüman ve Hıristiyan kadınlardan oluşan Uzlaşma ve Barış Komitesi (Cfcrp), ülkedeki çatışmalara taraf olanlara af ve insan sevgisi çağrısında bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bangui'de 199 Ağaçlı halk parkında toplanan kadınlar, birbirini öldürmeye devam eden Orta Afrikalılardan sağduyulu olmalarını istedi.

Cfcrp Başkanı Sandra Feizoure,"Çocuklar, kadınlar, erkekler, anneler, babalar, Hıristiyanlar ve Müslümanlar, hepimiz Tanrı kuluyuz" dedi.

Feizoure, "Biz; anneleriniz, kız kardeşleriniz, eşleriniz, birlikte yaşadığımız tüm şiddetten sonra, sizi şiddetten vazgeçmeye, insan sevgisine, aziz ve bölünmez ülkemizin yüksek menfaatini korumaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Sandra Feizoure, hükümetten suçluların yakalanıp mahkeme önüne çıkarılmasını da istedi.

Parkta toplanan kadınlar, ülkeyi destekleyen ve barışın sağlanmasını isteyen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a teşekkür etti.

Kadınlar hep birlikte "Yaşasın kadınlar arasındaki dayanışma. Yaşasın tüm Orta Afrika halkı. Yaşasın birleşmiş, bölünmez, refah ve barış içindeki Orta Afrika Cumhuriyeti" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.