Hindu kadının cenazesi Müslüman merhameti ile kaldırıldı

Hindu kadının cenazesi Müslüman merhameti ile kaldırıldı

Hindistan'da 52 yaşındaki bir kadın kalp krizi nedeniyle öldü sonrasında yaşananlar ise...

RİSALEHABER- 52 yaşındaki Hindu dinine mensup Bhavani isimli kadın, geçirdiği kalp krizi nedeniyle evinde yalnız başına iken öldü. 52 yaşındaki kadın evli değildi. Bu nedenle ailesi yoktu. En yakın akrabası ise Krişna isimli kız kardeşiydi. Krişna ve diğer akrabaları Bhavani'nin cenazesine sahip çıkamadılar. Nedeni ise ailelerin son derece fakir olması.

Bhavani'ye cenaze töreni yapılamadı. Bu süre zarfında Bhavani'nin cansız bedeni morgta kaldı. Ta ki olaya Müslümanlar el atana kadar.

Hindistan'ın Puttur taluk şehrindeki Vidyapura bölgesinde yaşayan Shaukath, Hamza, Nazeer, Riyaz ve Farooq adlı beş Müslüman olayı haber alır almaz harekete geçti. Müslümanlar, Bhavani'nin cenazesini kaldırmak için bölgedeki Müslüman kardeşlerinden yardım toplamaya başladı.

Bölgedeki Müslüman kadınlar da bir araya gelerek Bhavani'nin ölü bedeninin yıkanmasını sağladılar. Gerekli para da bulunduktan sonra Bhavani bölgedeki Müslümanlar tarafından toprağa verildi.

Times of İndia'nın haberine göre yardım toplayan Müslümanlardan biri olan genç Farooq, konu ile ilgili; “Bunu tanıtım için yapmadık. Ölen kişinin kastı ya da dinini düşünmeden yardım etmeye geldik. Bizi siyasi isimler dışlayabilir. Ama halk ile aramız gayet iyi" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum