Hindistanlı Müslüman kadınlar Teravih namazı kılmak istiyor

Hindistanlı Müslüman kadınlar Teravih namazı kılmak istiyor

Hindistan'ın Haydarabad kentindeki Müslüman kadınlar, teravih namazları için kendilerine yer ayrılması gerektiğini söylüyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Haydarabad'da İslami kabul etme oranı kadınlarda daha fazla. Müslüman kadınlar ise dinlerine erkeklerden daha çok önem veriyor. Müslüman kadınlar gerek dini kurumlarda, gerek sosyal hayatta daha çok rol alırken, yaklaşan Ramazan ayı öncesi önemli bir talebi de yetkililere ilettiler.

Haydarabad'da yaşayan Müslüman kadınlar, Ramazan ayı boyunca kılınan Teravih namazlarına katılabilmek için camilerde ek bölüm talep ediyorlar. Bölgedeki bazı dini liderlere göre bu yeni bir durum değil. Son iki üç yıl içinde bu konuda artan bir talep mevcut.

Gelen bilgilere göre Haydarabad Camilerinde teravih için kadınlara özel bölüm olmaması nedeniyle kadınlar teravih namazlarını evde kılıyorlar. Bölge Müftüsü Mastan Ali, kadınların bu zorluğu daha fazla yaşamaması için erkek cemaatin arkasına denk gelecek şekilde, kadınlara ait bir namaz bölümü inşa edilmesi gerektiğini, bu konuda fazlaca talep olduğunu söylüyor.

Müftü Mastan Ali'ye göre, Haydarabad'da kadınlar İslam dinine erkeklerden daha bağlı hale gelmiş durumda. Bölgedeki pek çok gayri müslim kadın da Müslüman oluyır. Ayrıca geçtiğimiz yıl bölgedeki 3 bin kadın hafızlık eğitimini tamamlayıp, Kur'an-ı Kerim hafızı olmuş durumda. 

Deccan chronicle'ın haberine göre bu konuda ilk çalışmalar başladı. Bölgedeki Müslüman liderlerin görevlendirdiği bin 500 kadar öğrenci imam, teravih namazlarını kıldırmak için farklı mahallelere gidecek. Bu da kadınlar için daha fazla alan açılmasına neden olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.