Hindistan'dan Filistin'e destek

Hindistan'dan Filistin'e destek

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Kumar Mukherjee, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Resmi ziyareti kapsamında Ürdün'e gelen Mukherjee, buradaki temaslarının ardından Filistin'e geçti. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas, Batı Şeria'da artan gerilim çerçevesinde Ramallah'ı ziyaret ettiği belirtilen Mukherjee ile beraberindeki heyeti Başkanlık Sarayı'nda kabul etti.

Batı Şeria ve Kudüs'te son günlerde yaşanan olayların ele alındığı görüşmede Abbas, Filistin'in "başkenti Kudüs olan ve iki devletli çözüm ilkesi üzerine bina edilen barış sürecine" bağlı kaldığını belirtti. Abbas, İsrail tarafının da imzalanan anlaşmalar gereğince üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğine dikkati çekti.
Abbas, İsrail'in ve Yahudi yerleşimcilerin Filistin halkına ve kutsal değerlerine yönelik saldırılarına son vermesi gerektiğine de işaret etti.

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee de ülkesinin iki devletli çözüm temelinde bağımsız Filistin devletinin inşası ve bölgede barışın tesis edilmesine destek verdiğini vurguladı.
Mukherjee, Filistin ile Hindistan arasındaki tarihi ilişkilerin güçlenmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.
Yahudi yerleşimcilerin geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.