Hindistan'da yayınlanan yeni film Müslümanları kızdırdı

Hindistan'da yayınlanan yeni film Müslümanları kızdırdı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ile ilgili bir bölüm Müslümanları bir hayli kızdırdı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Ünlü Aktris Priya Prakash Varrier'ın yeni filmi  'Odu Adaar Love', Hint kökenli diğer filmler gibi içinde pek çok şarkı barındıran ve bu şarkılar ile hikayeler anlatan bir film. Fakat bu yapım vizyona girdiği günden beri Müslümanların şikayetleri dinmiyor.

Filmin bir bölümünde söylenen şarkı ve dans figürleri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'den (s.a.v.) bahsediyor. Fakat bu bölüm İslamiyet ile ilgili kurallara aykırı sözler ve figürler içeriyor. Bunu fark eden Müslümanlar, ülkedeki dini hassasiyetleri işaret eden bir yasa maddesi üzerinden filme dava açtı ve polise şikayet etti.

Hindistan Anayasası'nın Dini Düşüncelere Zarar Veren Kısım 295A uyarınca yönetmen Omar Lulu'ya ve 'diğerlerine' karşı bir dava açılmış durumda. Bu yasa gereği yönetmen ve oyunculara en az 4 yıl hapis cezası isteniyor. 

Haydarabadlı Müslümanların lideri Adnan Qamar, filme karşı oluşan cephenin en ön safında duruyor. Qamar, filmin kötü niyetli olup olmadığını bilmediklerini, fakat bu sahnelerin kendilerini son derece rahatsız ettiğini söyledi.

 Adnan Qamar, "Film yapımcısının bir Müslüman olduğu söyleniyor ve neredeyse tüm filmin Müslüman oyuncular tarafından çevrilmesi üzüyor, ancak filmde gösterdikleri şey sakıncalı" ifadeleri ile endişelerini dile getirdi.

Qamar ayrıca, filmde geçen ve Müslümanları rahatsız eden şarkının İngilizce çevirisini de mahkemeye gönderdiklerini belirtti. Şarkıda Peygamber Efendimiz'in (asm) Mekke dönemine ait hoş olmayan ve din ile bağdaşmayan yakıştırmalar kullanılıyor.

Film ile ilgili mahkemeye 57 ayrı şikayet mektubu yazıldı. Müslümanlar, Peygamber Efendimiz'in anlatıldığı bir bölümde dans figürlerinin kullanılmasının yanlış olduğunu söylemenin yanı sıra, dans esnasında giyilen kıyafetlerin de uygunsuz olduğunu söylüyor.

Times of İndia'nın haberine göre, Polis Asbaşkanı Yardımcısı (ACP) Falaknuma Mohd Abdul Bari, İslam alimlerinin bu davayı soruşturma altına alacağının duyulması üzerine verdiği demeçte, "Önce şarkıyı Malayalam dilinden Urduca'ya, daha sonra dil uzmanlarıyla İngilizce'ye çevireceğiz. Ayrıca dans figürlerinde bir şey sakıncalıysa, müdürü arayabilir ve onunla konuşabiliriz "dedi.

Abdul Bari'ye, Ünlü Aktris Priya Prakash Varrier'in de karakola davet edilip edilmeyeceğini sorduğunda ise; "Sorumlu yönetmen olduğundan sadece onunla konuşmak yeterli olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum