Hindistan’da 'Risale-i Nur ders kitabı olsun' toplantısı

Hindistan’da 'Risale-i Nur ders kitabı olsun' toplantısı

Risale-i Nur’un ders kitabı olması veya müfredata girmesi için özel toplantılar yapıldı

Risale Haber-Haber Merkezi

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen Hindistan Risale-i Nur konferanslarının altıncı yılı 2017 için yine dolu dolu programlandı. Üç ayrı üniversitede program gerçekleştiriliyor:

13-14 Şubat 2017: “Calicut Üniversitesi, Uluslararası Hindistan Risale-i Nur Çalışmaları Genç Akademisyenler Konferansı”

Bu toplantıya Hindistandan ve çevre ülkelerden özellikle Risale-i Nurlar ve Türkiye üzerine doktora master yapan öğrenciler bir araya gelip uzman akademisyen hocalarla buluştu ve yazmış oldukları makaleleri sundular. Prof. Alparslan Açıkgenç ve Doç. Dr. Ahmet Yıldız gibi isimler öğrencilerin çalışmalarını ve tebliğlerini kritik ettiler. Konferansta 30 adet sunum gerçekleştirildi. Konferans Hindistan'ın güneyinde bulunan Kerala Eyaletinin Calicut şehrindeki büyük devlet üniversitesi Calicut Üniversitesinde gerçekleşti.

12-15 Şubat 2017: “Lucknow Nadvatul Ulama, Risale-i Nur Eğitimi”

Onbinlerce öğrencisi olan ve Hindistan’ın en büyük medreselerinden birisi olarak tanınan Hindistan’ın Uttar Pradesh Eyaletinde bulunan Darul-uloom Nadwatul Ulama’da dört günlük bir Risale-i Nur eğitim programı düzenlendi. Eğitim dahilinde, bu medresede, Risale-i Nur’un ders kitabı olması veya müfredata girmesi için özel toplantılar yapıldı. Said Nursi üzerine özel çalışma yapacak otuz öğrenci ile Arapça dilinde gerçekleştirilen Risale-i Nur eğitim programına İhsan Kasım Salihi ve üç ayrı akademisyen katıldı.

16-17 Şubat 2017: “Assam, Gauhati Üniversitesi, Uluslararası Müsbet Hareket Sempozyumu”

Hindistanın Kuzeydoğusunda bulunan Assam eyaletine bağlı Gauhati şehrindeki ve o eyaletin en büyük devlet üniversitesi olan Gauhati Üniversitesinde iki gün boyunca devam edecek ve 50 kadar tebliğin sunulduğu “Müsbet Hareket” konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyum, Hindistan, Keşmir, Bangladeş, Irak ve Türkiye’den araştırmacı, akademisyen ve öğrenciler tebliğle katılacaklar.

hindistan1.jpghindistan2.jpg

hindistan3.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum