Hindistan'da Müslümanlara karşı kuruldu: İnek Koruma Hareketi

Hindistan'da Müslümanlara karşı kuruldu: İnek Koruma Hareketi

Hindistan'da temelleri İngiltere sömürgesine kadar uzanan bir hareket, başta İslamiyet olmak üzere semavi dinlere karşı kuruldu

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İnek Koruma Hareketi, dinlerinde ineğin kutsal sayıldığı Hinduizm, Jainler, Sihler ve bazı Budistler tarafından ülkedeki Müslümanların dini ritüellerini 'katliam' olarak değerlendiren din adamları tarafından kuruldu.

Bu hareket, son günlerde yaptığı bir açıklama ile yeniden gündeme oturdu. Hareketin son yıllarda liderliğini yürüten Suresh Bhaiyyaji Joshi, İnek Koruma Hareketi'nin Müslümanlar veya başka din mensupları için değil, kendileri için kutsal sayılan bu hayvanın ifade ettiği değeri korumak için kurulduğunu söylüyor.

İndia Times'ın haberine göre, bu konuda ülkede en büyük ikinci dini grup olan Müslümanların tepkisini anlamadığını söyleyen Joshi, hareketelerinin sadece 'doğanın onurunu koruma' amaçlı olduğunu söyledi.

Fakat ilk olarak 1880 yılında popüler olduğu bilinen bu hareket, kuruluş amaçları içinde özellikle Müslümanların 'Kurban Bayramı'na karşı olarak kuruldu. Hatta ünlü Mahatma Gandhi bile bu harekete destek verdi.

İnek Koruma Hareketi'nin 1893 ve 1894 yıllarında Hindistan'da da kutlanan 'Kurban Bayramı' sırasında ayaklanma çıkardığı da görülüyor.

Bu hareket Hindistan dışında Bangladeş ve Sri Lanka'da da taraftar buluyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum