Hindistan’da Kurban Bayramına yasaklama

Hindistan’da Kurban Bayramına yasaklama

Dünya Müslümanlarının hızla hazırlıklarını sürdürdüğü Kurban Bayramı Hindistan’ın bazı bölgelerinde yasaklama ile karşı karşıya.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
 Hindistan'ın çöl toprakları üzerine kurulu eyaleti Rajasthan’da baskıcı bir karara imza atıldı. Ülkenin kalabalık eyaletlerinden biri olan Rajasthan’da Kurban bayramı vecibelerinin yasaklanmasına Müslüman topluluk tepkili. Eyalet genelinde Kurban Bayramı sırasında okul, kolej ve resmi dairelerde resmi tatil ilan edilmezken, Kurban bayramı vecibelerine de yasak getirildi.

Bölgedeki Müslüman topluluk adına konuşan Prof. Sallim; “Bu kabullenmesi zor ve ırkçı bir karar. Bütün Müslüman aleminin coşkuyla karşıladığı bayramı biz burada kutlayamayacağız” ifadelerini kullandı.

Onislam.net’in haberine göre Hindistan Müslümanları duruma tepkili. Yapılanın Hindu dinini İslam dininin önünde gösterme çabası olduğunu, bir din ayrımı çabası olduğunu söyleyen Müslüman topluluk, ne olursa olsun bu bayramın vecibelerini yerine getireceğini de söylüyor.

Aynı bölgede daha önce Hindu dininin efsane isimlerinin ölüm yıldönümünde resmi tatil ilan edilip, Kurban bayramında herhangi bir resmi tatil olmaması ayrımcılığın en büyük örneği olarak gösteriliyor.

Bölge Müslümanları kararın aksini uygulamak ve uygulatmak için elinden geleni yapacağını bildirirken, Hindistan hükümetine de bu karara ilişkin bir şeyler yapmaları için baskı yapmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.