Hindistan'da kan donduran olay: Bağış toplamak için Müslüman öldürdü

Hindistan'da kan donduran olay: Bağış toplamak için Müslüman öldürdü

Hindistan'da polisin uzun zamandır soruşturduğu bir olay açığa kavuştu. Detaylar ise kan donduran cinsten...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hindistan'da bir Müslüman işçiyi öldürüp, cinayet anını kameraya alan adam polis tarafından yakalandı.

Hindistan'da Müslüman bir işçiyi öldürüp, bedenini yakan adam, bütün bu kan donduran eylemleri kendi İslam karşıtı kampanyasına bağış toplamak adına yaptığını da itiraf etti. Daha önce bu yolla ünlü mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden bağış toplayan adam, 700 kişiden bu yolla para toplamış.

Cinayet zanlısı için Polis memuru Anand Shrivastava'nın Reuters'e verdiği demeçte,

"Katil, Müslüman bir adamı öldürdükten sonra Hindu bir kahraman olmak istiyordu; ana amacı nefret suçunu işledikten sonra para toplamaktı "ifadelerini kullandı.

Cinayetleri işleyen adamın ismi Shambulal Regar. Regar, Müslümanlara saldırdığı veya öldürdüğü videolar çekerek şu ana kadar 300.000 rupi gibi yüksek bir bağış toplamış. Regar, çevresinde de koyu Hinduizm fikirlerine sahip bir Müslüman düşmanı olarak biliniyordu.

Regar'ın Müslüman cinayeti işlediği videolar, bir geçitte yakılmış cesedin bulunduğu 6 Aralık'ta dolaşmaya başladı. Kurbanın doğu Hindistan eyaletindeki Batı Bengalli bir Müslüman işçi olduğu da tespit edildi. Regar, uzun zamandır şüpheli sıfatı ile aranıyordu. Videoların ortaya çıkması ile birlikte Regar'ın aranma seviyesi de yükseldi. Regar ile birlikte bu insanlık suçu videoları çeken ve Regar'ın yiğeni olduğu tespit edilen 12 yaşındaki çocuk da tutuklandı.

Newsweek'in haberine göre Regar'ın yaptığı ülkedeki ilk veya son cinayet değil. Ülkede giderek radikalleşen Hindular içinde Müslüman nefreti korkutucu oranlarda büyüyor. Pek çok Hindu, özellikle Kurban Bayramı sırasında inekleri kurban eden Müslümanların kendilerinin kutsalına saldırdığını düşünerek harekete geçiyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.