Hindistan'da 'İslamiyet'i nasıl tanıtalım' toplantısı

Hindistan'da 'İslamiyet'i nasıl tanıtalım' toplantısı

Hindistan'ın en önemli ve en eski şehirlerinden biri olan Agra'da Müslüman din adamları ve sosyal aktivislter bir araya geldi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hindistan'ın Agra kentinde toplanan Müslümanlar, Hindistan'ın kalanına İslamiyet'i nasıl tanıtacakları konusunda uzun süren toplantılar yaptılar. Toplantılara Hindistan Müslümanları arasında saygın bir yere sahip olan Hafız Naeem başkanlık yaptı.

Yayınlanan sonuç bildirgesinde İslamiyet'in barış dini olduğunu ve İslam'ın var olduğu topraklarda barışın da süreceği vurgulandı. Konu ile ilgili konuşan Hafız Naeem, "Allah'ın isimlerinden biri de Es- Selam'dır. Bu isim selamet ve barış anlamlarına gelmektedir. Yani yüce Yaratıcımızın kendisi doğrudan 'Barış ve Selamet' demektir. Keza Peygamber Efendimiz de (asm) Rahmet'ül Alemin'dir. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de Cennet 'barış evi' olarak da adlandırılır. Bu da dinimizin barışçıl yönüne vurgu yapıyor" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar Kur'an-ı Kerim'de sık sık barış ve selamet vurgusu yapıldığına dikkat çekerken, Hindistan'da farklı gruplar arasında ihtiyaç olan barışın yine İslamiyet sayesinde mümkün olabileceğinin vurgusunu yaptılar.

Katılımcılardan biri olan sosyal aktivist Syed Irfan Salim, "Allah'ın tüm insanlıktan ne istediği açıkça Kuran-ı Kerim'de mevcuttur. Ayrıca pek çok hadiste de insanlar arası karmaşadan ve kavgalardan uzak durulması gerektiği öğütleniyor" açıklamasını yaptı.

İndia Today'in haberine göre katılımcılar sıklıkla barış vurgusu yaparken, modern zamanlarda bölücü ve kötü unsurların sıklaştığını, bunun da insanlar arasında kavgalar çıkardığını, bunu önlemenin yolunun yine Müslümanların aydınlatılmasından geçtiğini vurguladılar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum