Hindistan Müslümanları endişeli: Evlerimiz işaretleniyor

Hindistan Müslümanları endişeli: Evlerimiz işaretleniyor

Hindistan'ın Paldi kentinde yaşayan Müslümanlar, evlerinin önünde beliren "X" işaretinin bir fişleme ve tehdit olduğunu vurguluyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hindistan'ın Ahmedabad Eyaleti'nin yakınlarında bir şehir olan Paldi, yoğun Müslüman nüfusuna sahip bir kent olarak göze çarpıyor. Fakat bölge Müslümanları son bir haftadır büyük korku içinde yaşıyor. Nedeni ise evlerinin üzerine kimliği belirsiz kişiler tarafından çizilen kırmızı "X" işareti.

Bu işaret dünyanın pek çok yerinde fişleme ve tehdit amaçlı kullanılıyor. Müslümanlar, kendi evlerinin ve kimliklerinin belirlenmesinde şehirde son dönem anlamsız bir şekilde artan 'anket' çalışmalarının etkisi olduğunu düşünüyor. Müslümanlara göre kötü niyetli İslam karşıtları, kendilerini belirlemek için anket çalışması kılıfını kullanmış.

Olaylar bununla da sınırlı kalmamış. Polise başvuran bazı Paldi Müslümanları, kendilerine gelen bazı kimliksiz mektuplarda aynı "X" işaretine rastladıklarını iddia ediyor.

Şehir polisi komiseri AK Singh, ilk soruşturma sonuçlarını açıkladı. Fakat polis bu iddiaları reddetti. Onlara göre bu işaretler atıkların toplandığı evleri belirlemek için çöpçüler tarafından yapılıyor. Fakat Müslümanlar bu açıklamaya itiraz etti. Polis kendilerine halen neden bu işaretlerin sadece Müslümanların evine çekildiğini söylemiyor.

Dnaindia'nın haberine göre, bu konu çöpçülere de soruldu. Fakat çöpçüler, medya ile konuşma yetkileri olmadığını söyleyerek iddiaları reddetti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum