Hindistan din özgürlüğü için söz değil icraat istiyor

Hindistan din özgürlüğü için söz değil icraat istiyor

Hindistan Başbakanı müslüman ve Hristiyanlara din özgürlüğü için teminat verdi ancak bu söz Hinduların saldırısına maruz kalan iki dinin mensuplarını tatmin etmedi

Hindistan’da son zamanlarda dini azınlıklara karşı artan şiddet olayları ülke Başbakanı Narendra Modi’yi konu ilgili özel bir açıklama yapmaya zorladı. Modi, Müslüman ve Hristiyanlara seslenerek dini özgürlüklerin önünü açacaklarını söyledi ancak bu ifadeleri azınlık dinlerinin mensuplarını tatmin etmedi.

Modi,iki Hindistanlının Katolik olması sebebiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada herkesin zorlama olmadan kendi dinini seçme hakkı olduğunu belirterek bir dini grubun çoğunlukta olsa bile başka dinin mensuplarına karşı açıkça veya gizlice nefreti teşvik etmesine karşı olduğunu savundu.

Hindistan'da dini liderler sık sık açıklama yaparak kendilerine yönelik şiddet ve nefretin sona ermesni talep ediyor. Dini ve siyasi liderler Modi’yi dini hoşgörüsüzlüğe karşı kararlı eylemlere çağırıyor.

Son zamanlarda Hinduizm mensuplarının insanları zorla kendi dinlerine geçirmeleri için yaptığı baskılar artarken kilise ve camilere yönelik kundaklama, yağmalama ve benzer saldırıların sayısı da çoğaldı.

Delhi Fetihpur Camii imamı Mukerrem Ahmed Müslüman ve Hristiyanlara karşı açıkça saldırılar düzenlendiğini, kendilerine yönelik tehditlerin arttığını söyledi.

Modi’nin konuşmanın ardından Katolikler korku atmosferi içinde yaşadıklarını göstermek için sokaklara döküldü. Delhi Başpiskoposu Savarimuthi Şankar “Biz Modi’nin sözlerini pratikte görmek istiyoruz. Hükümet dini uyumu bozanlara ve özellikle Başbakanın partisinin temsilcilerinin bu konuda kışkırtıcı ifadelerine karşı ciddi adımlar atmalıdır” dedi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.