Hindistan 180 ülkeye vizeyi kaldırıyor

Hindistan 180 ülkeye vizeyi kaldırıyor

Hindistan hükümeti ülkeye gelen turist sayısını artırmak için gelecek Ekim ayından itibaren 180 ülkeye hava alanlarında 30 günlük turist vizesi verme uygulaması başlatacaklarını duyurdu.

Hindistan Planlama Bakanı Rajeev Shukla yaptığı açıklamada, uygulamanın gelecek turizm sezonu olan Ekim ayından itibaren 26 büyük havaalanında başlatılması için altyapı çalışmalarına başlandığını açıkladı. Shukla bu uygulama ile hedeflerinin ülkeye gelen turist sayısını artırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Vize uygulaması hakkında ayrıtılı bilgi veren Shukla, Hindistan'ı ziyaret edecek yabancıların bir internet sitesi aracılığı ile önceden vize başvurusu yapacaklarını ve Hindistan'a geldikleri uygun hava alanında 30 günlük vizelerini alacaklarını belirtti.

Hindistan'ın 180 ülke vatandaşına vereceği bu hizmetten sadece Pakistan, Afganistan, İran, Irak, Nijerya, Sudan, Sri Lanka ve Somali vatandaşları faydalanamayacak. Bakan Shukla, bu ülkelerin neden havaalanında vize alamayacakları hakkında açıklama yapmadı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.