Himmeti millet olan tek başına millettir der Bediüzzaman

Himmeti millet olan tek başına millettir der Bediüzzaman

Kavaklı, gençliğin büyük bölümünün rotası ve pusulasının olmadığına dikkat çekti

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yazar Ali Erkan Kavaklı, "Mehmet Akif, Asım’ın Nesli, Bediüzzaman Said Nursi, Nur Talebeleri, Necip Fazıl, Büyük Doğu Nesli yetiştirmek için bir ömür çaba harcadılar" dedi. 
 
Eğitim-Bir-Sen'in “Türkiye Gençlik Profili Araştırması”nı yorumlayan Kavaklı, Akit'teki yazısında  gençlerin çoğu için "idealist, ahlaklı, kendine ve insanlara faydalı hayaller taşıyor demenin zor olduğunu" söyledi.
 
Gençliğin büyük bölümünün rotası ve pusulasının olmadığına dikkat çeken Kavaklı, "İdeali olmayanlar ot gibi yaşar, çöp gibi ölür. İdealler, insanları yaşatır, yüceltir ve yükseltir. Adanmış insanlar, ideallerini gerçekleştirmek için fedakârlık yapar; zamanını, parasını, enerjisini harcar, kafa yorar" şeklinde yazdı.
 
En sevilen öğretmen Peygamber Efendiimiz Hz. Muhammed'in (sav), sahabe nesli yetiştirdiğini ve İslam’ı dünyaya anlattığını hatırlatan Kavaklı, yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Mehmet Akif, Asım’ın Nesli, Bediüzzaman Said Nursi, Nur Talebeleri, Necip Fazıl, Büyük Doğu Nesli yetiştirmek için bir ömür çaba harcadılar. 
 
Kimin himmeti milleti ise o tek başına bir millettir, der Bediüzzaman. İnsanların gayreti, gayesi kadar büyüktür. Büyük davaları, büyük idealleri olanlar hayata taşır. İdeal bir nesli ancak ideal sahibi öğretmenler yetiştirebilir."
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.