Hilmi Özkök: TSK'dan FETÖ'cü atmadık Nurcuları attık

Hilmi Özkök: TSK'dan FETÖ'cü atmadık Nurcuları attık

İlker Başbuğ'un ardından Hilmi Özkök de TSK'da FETÖ'cülere dokunmadıklarını, Nurcuları attıklarını itiraf etti.

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanlarından Hilmi Özkök’ü dinledi. Özkök'ün Nurculukla ilgili anlattıkları ise evlere şenlik. Genelkurmay Başkanlığı seviyesine gelmiş bir kişi, hele de kendisinin de inançlı ve namaz kıldığını söyleyen Hilmi Özkök paşa, tarikatları, cemaatleri birbirine karıştırdı. 

BAŞKA TARİKATIN KİTABI İLE NURCULARI TANIMIŞ!

Gonca Şenay'ın Aljazeera'deki haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Meclis’te kurulan “Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu”na konuşan Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, Nurculukla ilk defa "Saadet-i Ebediyye" kitabı ile tanıştığını söyledi!

“Biz Işıklar Askeri Lisesi’ne gittik. Kuleli Askeri Lisesinden gelen bir grup vardı, onlar bize yaklaşmıyordu. Tuhaf kitaplar okuyorlardı, Saadet-i Ebediyye diye bir kitap. Nurculukla ilk defa böyle tanıştık. Kuleli Askeri Lisesinde öğretmenden etkilendiklerini öğrendik. Biz de okuduk o kitapları, iyi kitaplar olmadığını gördük. Sonradan o çocukların bir çoğu ayrıldı.”

Saadet-i Ebediye kitabının yazarı Hüseyin Hilmi Işık. Kuleli Askeri lisesinde öretmenlik yapan Işık, Türkiye Gazetesi'nin sahibi merhum Enver Ören'in kayınpederi. Said Nursi'nin Risale-i Nur külliyatı ile dolayısıyla da Nurculukla ilgisi yok. Özkök'ün, "Nurcular" zannettiği kişiler aslında Işıkçılar cemaati olarak bilinen grubun mensupları.

TSK'DAN FETÖ'CÜ ATMADIK NURCULARI ATTIK!

2004 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında aldıkları kararı hatırlatan Özkök, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ gibi, TSK'dan FETÖ'cüler yerine Nurcuları attıklarını itiraf etti. 

Özkök, "28 Şubat’ta TSK’dan ilişiği kesilenler içinde FETÖ’cü var mıydı?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: 
"Attıklarımızın içinde FETÖ’cü değil genelde Nurcular vardı."

ilkerbasbug_risalehaber.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum