Hilmi Özkök, FETÖ demedi Nurculuğu gündeme getirdi

Hilmi Özkök, FETÖ demedi Nurculuğu gündeme getirdi

Başbakan Binali Yıldırım, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün, FETÖ ve Nurculuk sözlerine cevap verdi

Risale Haber-Haber Merkezi

Başbakan Binali Yıldırım, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün, "2004'te FETÖ için uyardık pek fazla bir şey yapılmadığını gördük" şeklindeki açıklamalarına cevap verdi.

Yıldırım, AK Parti'nin 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın gerçekleştirildiği Afyonkarahisar'da televizyonların ortak programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün, "2004'te FETÖ için uyardık pek fazla bir şey yapılmadığını gördük." şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yıldırım, Özkök'ün bahsettiği Milli Güvenlik Kurulunun (MGK), 25 Ağustos 2004 tarihinde verdiği kararda yer alan "Gündem konularından biri olan 'Türkiye'deki Nurculuk faaliyetleri ve Fetullah Gülen' konusu gündeme gelmiş. Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş..." ibarelerini okudu.

Söz konusu kararda "FETÖ terör örgütü" diye bir şeyin yazmadığına işaret eden Yıldırım, "Biz terör örgütünden bahsediyoruz. Yani, 'Sen bir silahlı faaliyet falan yapmıyorsun ama senin kafanda bir plan var, onun için ne olur olmaz ben seni bir halledeyim' dersen bu hukuk devleti olmaz. Bir şeyi karıştırıyor sayın eski Genelkurmay Başkanı. Peki onu söylerken, Ergenekon, Balyoz, Ayışığı gibi açık AK Parti iktidarlarına darbe yapmak için harekete geçenlere karşı ne yapmış onu söylesin. Hangi tedbiri almış veya hükümete böyle bir tehlike olduğunu ne zaman bildirmiş? Önlemlerini almış mı?" diye konuştu.

GÜLEN'İN HİLMİ ÖZKÖK BEKLENTİSİ!

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın, terörist başı Fetullah Gülen'i ziyaretinde "Hocam, bu askeriyenin baskıları ne zaman bitecek?" şeklinde bir soru yönelttiğini belirten Yıldırım, Gülen'in "Hilmi Özkök Genelkurmay Başkanı olacak, o zaman merak etmeyin her şey düzelecek." şeklinde cevap verdiğini ve bunun da bir kitapta yer aldığını aktardı.

HİLMİ ÖZKÖK BAŞKA TARİKATIN KİTABI İLE NURCULARI TANIMIŞ!

“Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu”na konuşan Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, Nurculukla ilk defa "Saadet-i Ebediyye" kitabı ile tanıştığını söylemişti: 

“Biz Işıklar Askeri Lisesi’ne gittik. Kuleli Askeri Lisesinden gelen bir grup vardı, onlar bize yaklaşmıyordu. Tuhaf kitaplar okuyorlardı, Saadet-i Ebediyye diye bir kitap. Nurculukla ilk defa böyle tanıştık. Kuleli Askeri Lisesinde öğretmenden etkilendiklerini öğrendik. Biz de okuduk o kitapları, iyi kitaplar olmadığını gördük. Sonradan o çocukların bir çoğu ayrıldı.”

TSK'DAN FETÖ'CÜ ATMADIK NURCULARI ATTIK!

2004 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında aldıkları kararı hatırlatan Özkök, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ gibi, TSK'dan FETÖ'cüler yerine Nurcuları attıklarını şöyle itiraf etmişti. 

Özkök, "28 Şubat’ta TSK’dan ilişiği kesilenler içinde FETÖ’cü var mıydı?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: 
"Attıklarımızın içinde FETÖ’cü değil genelde Nurcular vardı."

211848.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum