Hilaliye Kur’an kursunun güz dönemi sona erdi

Hilaliye Kur’an kursunun güz dönemi sona erdi

Hilaliye Eğitim Vakfı Kur’an Kursu 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonu Güz dönemi sona erdi

Akhisar’da 35 yıldır hizmet veren ve 1979 yılında merhum Şahin Yılmaz Hocaefendi tarafından kurulan Hilaliye Eğitim Vakfı Kur’an Kursu 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonu Güz dönemi sona erdi. Akhisar Yüksel Eğitim Kurumları Kültü Salonunda yapılan program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Yürekli, İl Müftü Vekili Hasan Çakıroğlu’nun katıldığı programda Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz Kur’an-ı Kerim Tilaveti yaptı.

Günün anısına ilk konuşmayı Hilaliye Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Muammer Aydemir yaptı. Kur’an kursu hakkında bilgiler aktaran Aydemir; “Hilaliye Kur’an Kursları olarak 1962 yılından bu yana başkanlığımızın müstesna hizmetlerinden olan hafızlık eğitimi ile islami ilimler dalında öğrencilerimize hizmet vermenin mutluluğuna ermiş durumdayız. Bizler bu hizmeti sunarken öğrencilerimizi şu düstur ile yetiştirmeye gayreti içerisinde oluyoruz. Yarın ölecek gibi ahiretimize, hiç ölmeyecekmişiz gibi dünyamıza çalışan, büyüklerini seven, küçüklerini sayan, vatanına hizmeti bir ibadet olarak kabul eden gençleri yetiştirmek üzere yola çıktık, bu yolda da sizlerin desteğine ve dualarınıza ihtiyacımız var. Kur’an Kursumuzda şuanda 5 ayrı ülkeden, 7 bölgeden, toplam 51 ilimizden 650 öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti vermekteyiz. Öğrenci profilimiz, iki gruptan oluşmaktadır. Bunlarda ilki ilk 4 yıllık eğitimdeki öğrencilerimiz, diğerleri ise ikinci 4 yıllık yani ortaokulda eğitim gören öğrencilerimizdir” dedi.

Hilaliye eğitim vakfının kuruluş sürecinden bahseden Hilaliye Eğitim Vakfı Genel Müdürü Necmettin Sözbir; “Hilaliye Eğitim Vakfı bu güne kadar, Kur’an Kurslarında okuyan 3 bini hafız olmak üzere, 15 bin civarında öğrencinin, iaşe ibate ve ihtiyaçları karşılanmıştır. Vakfımız bünyesinde bulunan, Akhisar merkez ve Uşak’taki Kız ve Erkek Kur’an Kurslarımız da, hali hazırda, 800 yatılı öğrencimiz, eğitim ve öğrenimine devam etmektedir. 2014 yılında münferit olarak üstün başarı gösteren 12 öğrencimize umre ödülü ve farklı ödüller takdim edilmiştir. Ayrıca Suriye’den gelen 26 kişilik misafir ailenin, bir buçuk yıldır tüm masraflarını vakfımız karşılamaktadır. Vakfımız 2014 yılı içerisinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarına harcadığı miktar yaklaşık 1 milyon TL’dir.

HİLALİYE KÜLLİYESİNİN KABAN İNŞAATININ YÜZDE 65’İ TAMAMLANDI

Yaklaşık 1 yıl önce inşaatına başlanan külliyemiz, 30 bin metrekare arazi üzerine cami, idari bina, hafızlık sonrası eğitim binası, yüzüne ve hafızlık Kur’an Kursları ve yurt binaları, sosyal tesis alanları ile birlikte 36 bin metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Tamamı 35 milyon liraya mal olacak olan külliyenin, şuan kaba inşaatının yüzde 65’i Allah’ın izni inayeti ile bitmiştir. Bu aşamaya kadar, 9 milyon lira harcanmıştır. İnşallah projemiz tamamlandığında yaklaşık 1000 kişiye hizmet verecektir” dedi.

Ardından söz alan Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı kendisinin de bir hafız olduğunu kaydederek hafızlığın önemine değindi. Hilaliye Eğitim Vakfı Kur’an Kursu Lise Kısım Yüzüne bölümün ilahi gösterisi izleyicileri büyüledi. Daha sonra sahne alan Sudanlı öğrenci Ahmet Behit Türkiye’ye geliş sürecini anlattı ve ardından ilahi okudu. Hilaliye Eğitim Vakfı Kur’an Kursu Küçük Yüzüneler Koro halinde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler okudu. Program sonunda ise Baş Hafız Ünvanı alan Abdurreşit Ensari, Abdullah Koyuncu, Onur Arali’ye yarı yıl tatilinde umre ödülü verildi. 12 ayda hafızlığını bitiren Harun Çakır, Hasan Sarı, Avri Sarı, A. Said Taşpınar, Abdulkadir Mantır, Said Cengiz ve Ömer Çakır’a tam altın ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Küçük yaş grubu ilk hafız grubundan M. Talha Erden tablet bilgisayar ile ödüllendirildi.

Akhisar Haber Ajanası

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum