Hidayet Mektebinde İman ve küfür konuşuldu

Hidayet Mektebinde İman ve küfür konuşuldu

Suffa Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Mektebi Derneği tarafından Haşir, ahiret ve yaradılış konulu seminer düzenlendi.

Abdullah Sivas’ın haberi
RİSALEHABER - 
İstanbul Bahçelievler Hidayet Mektebi Derneği’nin seminer salonunda, her hafta Perşembe akşamı düzenli olarak düzenlenen seminerin bu haftaki konuğu bir iman hakikati olan Risale-i Nur üzerine önemli çalışmalar düzenleyen araştırmacı Zafer Akyüzlü’ydü.

Dernek üyeleri ve bir çok kişinin yüksek katılımıyla gerçekleşen haşir, ahret ve yaratılış konulu Seminer büyük ilgi gördü. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in (Sav) örnek hayatı, Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin Risale-i Nur Külliyatı, ve Sözler isimli eserin 29. Sözündeki iman ve küfür konusu detaylı olarak işlendi. Araştırmacı yazar Zafer Akyüzlü; “dünya zıtların çarpıştığı bir tekne; iman – küfür, itaat-isyan, hidayet – dalalet, iyi – kötü, güzel- çirkin bunun gibi seçici olan sensin, sana; akıl, irade, izan verilmiş zorlanmayasın hayırlı ve güzel olanı seçebilesin diye sana Kuran ve peygamber gönderilmiş tüm bunların bilincinde olan bir Müslüman olmalıyız’’ diyerek hayatımıza ışık tutacak olan 29. Sözdeki bu hakikatlerle ilgili seminere katılanlara bilgiler verdi.

Risale-i Nur Külliyatı’nın en önemli eserlerinden 29. Sözden çok önemli ifadeleri dinleyenlerle paylaşan Zafer Akyüzlü; “İnsanda emanet bulunan istidat çekirdekleri, haşrin baharında sünbüllenecek, her tohumun bir inkişaf mevsimi vardır, içinde sakladığı güzellikleri ancak mevsim gelip çattığında, çiçeğe-meyveye durarak gösterebilir. İnsan da buradaki gayretleri ve ibadetlerinin ne anlama geldiğini, kendisine nasıl bir güzellik ve değer kattığını ancak ahirette görebilir’’ dedi.

Hidayet Mektebi Derneğinin kültürel programları devam ediyor

Seminer sonunda Hidayet Mektebi Derneği’nin iman hakikatleri olan Risale-i Nur çalışmaları ve hizmeleri ile ilgili bilgiler veren, dernek sorumlusu Metin Duymaz hidayet mektebi olarak geçtiğimiz hafta Tekirdağ Çorlu da 2 günlük yüksek katılımlı bir okuma kampı programı gerçekleştirdik. İnşallah 11 ve 13 Aralık tarihleri’nde ise İstanbul Pendik Eddai Vakfı’nda Risale-i Nur okuma semineri düzenleyeceğiz, ayrıca geçtiğimiz ay Eyüp Sultan camii sabah namazıyla başlayan ve Suffa vakfı Süleymaniye genel merkezindeki kahvaltı ve Risale-i Nur sohbeti olan hafta sonu derslerinin de 22 Kasım’da Şehzadebaşı camiinde sabah namazı ile başlayıp vakıf merkezimizdeki kahvaltı sonrası düzenleyeceğimiz; Risale-i Nur seminerlerimize tüm kardeşlerimizi bekliyoruz seminer ve sohbet programlarımız aynı zamanda hidayet mektebi derneğimizin https://www.facebook.com/hidayetmektebi adresindende seminer ve ders sonrası yüklenerek yayınlanıyor, çalışmalarımızı kardeşlerimiz sosyal medya adresimizden takip edebilir ‘’dedi.

Seminer sonunda ise katılımcılara çay ikram edildi. Suffa Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Mektebi Derneği her hafta düzenli olarak Risale-i Nur ve kültür derslerini üyelerine ve katılanlara sunmaya devam ediyor.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.