Hidayet Mektebi Sabah Namazında buluştu

Hidayet Mektebi Sabah Namazında buluştu

Suffa Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Mektebi Derneği üyeleri Şehzadebaşı camii’nde sabah namazında buluştu.

Abdullah Sivas'ın haberi
RİSALEHABER- 
İstanbul Bahçelievler Hidayet Mektebi Derneği, dernek üyeleriyle birlikte, kalabalık bir grup olarak Pazar günü İstanbul’un güzel mimari ve uhrevi eseri olan Şehzadebaşı camii’nde sabah namazında buluştu.

Hidayet Mektebi Sabah Namazı Buluşması

Gençleri iman hizmetleriyle buluşturan Hidayet Mektebi Derneği, bir yandan da sosyal ve kültürel faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta sonu dernek üyeleriyle birlikte, yoğun katılımla Şehzadebaşı camii sabah namazı programı organize eden dernek, Şehzadebaşı camii’nde sabah namazı kılınmasının ardından üyeleriyle birlikte, İstanbul Bahçelievler Yenibosna’daki dernek binası konferans salonuna geldi. Dernek üyeleri ve katılımcılara, ikram edilen kahvaltının ardından, Feyyaz Bilişim Derneği Başkanı Dr. Burhan Sabaz’ın konuşmacı olarak katıldığı’’ Risale-i Nur’da müsbet hareket” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

hidayet-mektebi-002.jpg

Bir iman hakikati olan ve Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yazmış olduğu Risale-i Nur eselerinden Emirdağ Lahikası’nda yer alan ve Üstad Bediüzzamanın vefat etmeden önceki en son dersi katılımcılara okuyan, Dr. Burhan Sabaz; “Bizim davamız müsbet hareket etmektir. Menfi hareket değildir. Rızayı ilahiye göre sırf hizmeti imaniyeyi yapmaktır, vazife-i imaniyeye karışmamaktır. Bizler asayişi muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde; her bir sıkınya karşı sabırla, şükürle mükellefiz” cümleleri üzerinde yoğunlaştığı konferansında; “mesleğimizde kuvvet var; fakat bu kuvvet, asayişi muhafaza etmek içindir’’ ifadelerini katılımcılara aktardı.

hidayet-mektebi-003.jpg

Program sonunda katılımcılara teşekkür konuşması yapan Hidayet Mektebi Dernek sorumlusu Metin Duymaz ise, “dernek binamızın konferans salonunda her hafta Perşembe yapılan ve konusunda uzman kişilerin katıldığı Risale-i Nur sohbetlerinin yanında, sosyal, kültürel faaliyetler ve okuma programlarına da aralıksız bir şekilde devam ediyor ve bu manevi hazineden istifade etmek isteyen herkesi Hidayet Mektebi’ne davet ediyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Duymaz; “seminer ve sohbet programlarımız aynı zamanda Hidayet Mektebi Derneği’mizin https://www.facebook.com/hidayetmektebi adresinde de seminer ve ders sonrası yüklenerek yayınlanıyor, çalışmalarımızı kardeşlerimiz sosyal medya adresimizden de takip edebilir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.