'Hiçbir yere gitmiyoruz, kimse bizi buradan söküp atamaz'

'Hiçbir yere gitmiyoruz, kimse bizi buradan söküp atamaz'

ABD'deki en önemli Müslüman hakları savunucularından CAIR'in Başkanı Awad, Amerikalı Müslümanlara "güçlü durun" çağrısı yaptı.

Amerikalı Müslümanları temsil eden en önemli kurumlardan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, Cumhuriyetçi Parti'nin İslamofobik söylemleriyle tartışma konusu olan adayı Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, "Bizler Amerikalıyız. Burası bizim yurdumuz. Hiçbir yere gitmiyoruz. Kimse bizi buradan söküp atamaz. Kimsenin bizi korkutmasına ve durdurmasına izin vermemeliyiz." dedi.

CAIR Başkanı Awad, Trump'ın ABD'nin 45. başkanı seçilmesinin ardından seçim sürecini ve Amerikalı Müslümanların yeni döneme ilişkin yaklaşımlarını AA'ya değerlendirdi.

Son dönemin en tartışmalı ve sıra dışı seçimlerinden birinin yaşandığını anlatan Awad, Trump'ın birçok kişiye göre sürpriz bir şekilde seçimleri kazandığını ifade etti.

ABD vatandaşları olarak "seçim sonuçlarını demokratik sürecin bir sonucu kabul ettiklerini" kaydeden Awad, "Başkan seçilen Donald Trump’ın hem Amerikalı Müslümanların hem de tüm Amerikalıların başkanı olacağını, ayrıca hiçbir topluma ve azınlığa ayrımcılık yapmayacağını teminat altına almasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Trump’ın son 1,5 yıldır söylemekte olduğu şeylerden ciddi endişe duyuyoruz"

ABD'nin üzerine kurulduğu temel değerlere atıf yapan Awad, "Eşit koruma ve eşit muamele, ABD anayasası ve diğer yasalarla teminat altına alınmıştır. Bu bakımdan Trump’ın son 1,5 yıldır söylemekte olduğu şeylerden ciddi endişe duyuyoruz." şeklinde konuştu.

20 Ocak 2017'de Beyaz Saray'daki koltuğuna oturacak Trump’ın "Müslüman topluma karşı ayrımcılık yapılmayacağına dair bu insanları temin etme sorumluluğu olduğunu" vurgulayan Awad, şimdiden fikirlerini açıkça dile getirdiklerini belirtti.

"Donald Trump, Donald Trump olmaya devam edecektir"

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Trump'ın değişip değişmeyeceğinin sorulması üzerine Awad şu ifadeleri kullandı:

"Bunu bilemiyoruz; ama tarihin bize gösterdiği bir şey varsa o da 'Donald Trump’ın Donald Trump olmaya devam edeceğidir.' Trump'ın kesin ve bağnaz bazı görüşleri var ve bunlar Amerikan halklarına karşı saldırgan söylemler üretiyor. Bu bir kişiliktir. Eğer bunlar politikaya dönüşürse bu ülkenin üzerine bina edildiği kurumlar ve güçler ayrılığı hukukun üstünlüğü zemininde devreye girecektir. Bununla beraber Müslümanların ve diğer azınlıkların baskı altına alındığı bir ihtimale karşı da mücadeleye hazırız."

"Kimsenin bizi korkutmasına izin vermemeliyiz"

Diğer azınlıklar ve gruplarla işbirliklerini güçlendireceklerini kaydeden Awad, "Amerikalı Müslümanlara mesajım şudur: Bizler Amerikalıyız. Burası bizim yurdumuz. Hiçbir yere gitmiyoruz. Kimse bizi buradan söküp atamaz. Kimsenin bizi korkutmasına ve durdurmasına izin vermemeliyiz." dedi.

Ümitli ve pozitif kalmaya devam etmelerinin önemine de işaret eden ve diğer tüm Amerikalılar gibi yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını dile getiren Awad, "Kendi kurumlarımızı inşa etmeliyiz. Sivil haklar organizasyonlarımızı güçlendirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

CAIR Başkanı, son birkaç ayda Amerikalı Müslüman toplumda daha önce benzeri görülmemiş bir seferberliğe tanıklık ettiklerini anlatarak, "Bunu korumalıyız, çünkü güçlenmek için bu bizim tek yolumuz." dedi.

CAIR'in ABD’de yaşayan Müslümanlar için sivil haklar konusunda önde gelen bir organizasyon olduğuna vurgu yapan Awad, bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri daha da geliştirerek sürdüreceklerinin altını çizdi.

"CAIR, Amerikalı Müslümanlara hizmet etmeye devam edecek"

Awad, "Amerikalı Müslümanlar CAIR ile yürümeye devam edecek, CAIR de Amerikalı Müslümanlara hizmet etmeye devam edecek. Önümüzdeki aylarda Müslüman toplumun kendi arasında güçlü bir seferberliğe ve siyasi olgunlaşmaya şahit olacağımızı ümit ediyorum. Müslümanlar olarak Allah'ın her şeye hükmettiğine sabredip salih amel işleyenlerle beraber olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu.

8 Kasım'da yapılan 58. başkanlık seçimlerini rakibi Demokrat Hillary Clinton'ın önünde kazanarak ülkenin 45. başkanı seçilen Trump'ın, seçimlerden önce takip ettiği İslamofobik söylemini Beyaz Saray'da da sürdürüp sürdürmeyeceği merak ediliyor. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.