Hiçbir devletin Irak'a baskı yapmasına izin vermeyeceğiz

Hiçbir devletin Irak'a baskı yapmasına izin vermeyeceğiz

'Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya dahil hiçbir devletin Irak'a baskı yapmasında izin vermeyeceklerini belirtti.

Savunma Bakanı Ubeydi, ABD'nin ülkesine özel kuvvet göndereceğini açıklamasının ardından Kerbela kentindeki Orta Fırat Operasyon Komutanlığı karargahında düzenlediği basın toplantısında "ABD ve Rusya dahil hiçbir devletin Irak'a baskı yapmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Ubeydi, "Savunma Bakanlığı olarak her zaman hedefimiz, Irak ve Iraklıların çıkarlarını her şeyin üstünde tutmak olacaktır" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, bu akşam DAİŞ ile mücadele kapsamında Irak'a özel sefer kuvveti göndereceklerini, bu kuvvetin Irak güvenlik güçleri ve Peşmerge güçlerine yardım edeceğini, DAİŞ'e düzenlenecek baskınlar ve rehine kurtarma operasyonları gibi görevleri yerine getireceğini bildirmişti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de dün ülkesinin terör örgütü DAİŞ'i yenilgiye uğratmak için yeterli sayı ve azimde insan gücüne sahip olduğunu belirtmişti.

Basın ofisinden yapılan açıklamaya göre İbadi, "Irak hükümeti olarak terörle mücadelemizde ortaklarımızdan silah ve eğitim konusundaki desteğin artmasını memnuniyetle karşılarız. Irak, DAİŞ ve benzeri diğer suç örgütlerine karşı savaşacak yeterli sayı ve azimde insana sahip" ifadelerini kullanmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.