Hicaz Demiryolu Hz. Peygambere ulaştıracak

Hicaz Demiryolu Hz. Peygambere ulaştıracak

TİKA Başkanı Çam, Hicaz demiryolunun Ürdün'deki tarihi istasyonunu gezdi Çam: "Bölgemizdeki acılar sona erdiğinde Hicaz Demiryolu ve Marmaray ile Avrupa'ya ve Londra'ya kadar ulaşma imkanı olacak"

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Hicaz demiryolunun Ürdün'deki tarihi istasyonunu gezdi.

Ürdün Hicaz Demiryolları Genel Müdürü Salah Muflih El-Luzi ile bir araya gelen Çam, Hicaz demiryoluna emeği geçen herkese rahmet dileyerek, bu hattın Hz. Peygamber'e ulaştığı için büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Çam, Hicaz demiryolunun kültürel ve tarihi öneminin yanında ulaşım açısından da önemli olduğunu vurgularak, "Bölgemizdeki acılar sona erdiğinde Hicaz Demiryolu ve Marmaray ile Avrupa'ya ve Londra'ya kadar ulaşma imkanı olacak" diye konuştu.

Hicaz demiryolunu geliştirmek için proje hazırladıklarını hatırlatan Çam, Ürdünlü demiryolu çalışanlarına Türkiye'de demiryolları ve ulaşım hakkında eğitim verebileceklerini ve tarihi istasyonları restarasyon yapabileceklerini kaydetti. Çam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hicaz demiryoluna özel bir muhabbeti olduğunu ve Türkiye'nin bu hatın yenilenmesi için katkı sağlayacaklarını söyledi.

Luzi de, Hicaz demiryollarının o zamanın zor şartlarında Sultan Abdülhamit tarafından inşa edildiğini ve Sultan Abdülhamit'in bu proje ile tüm İslam ülkelerinin faydalanmasını amaçladığını ifade ederek, Hicaz demiryolunun dönemin en modern demir yolu olduğunu belirtti.

Hicaz demiryollarının Şam'dan Medine'ye uzandığını hatırlatan Luzi, bu hattın uluslararası bir proje olduğunu vurguladı.

-"Hicaz Demiryolu bir devrimdir"

Ürdün Hicaz Demiryolları Genel Müdürü Luzi, Hicaz demiryolunda ilk seferin 1911'de yapıldığını ve Şam'dan Mediye'ye uzandığını hatırlatarak, o dönemde 45 gün süren mesafeyi 46 saate indirdiğini belirtti.

Luzi,"Bu yüzden, Hicaz ulaşım açısında dönemin en modern projesidir ve Hicaz demiryolu bir devrimdir" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.