HGS'de kullanım oranı giderek artıyor

HGS'de kullanım oranı giderek artıyor

Hızlı Geçiş Sistemi kullanım oranı Adana Otoyolunda yüzde 70'i, Mersin Otoyolunda yüzde 69'u ve İstanbul-Ankara Otoyolunda yüzde 50'yi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde ise yüzde 51'i aştı

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanım oranı, Adana Otoyolunda yüzde 70'i, Mersin Otoyolunda yüzde 69'u, Çeşme-İzmir-Aydın Otoyolunda yüzde 62'yi, İstanbul-Ankara Otoyolunda yüzde 51'i ve Mahmutbey-Edirne Otoyolunda yüzde 50'yi aştı.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Şubat 2014 itibarıyla HGS kullanıcı sayısının 5 milyon 845 bin, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanıcı sayısının ise 2 milyon 107 bin olduğunu bildirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile 2010'da imzaladıkları protokolle HGS işletme yetkisine sahip olduklarını, Mayıs 2012'de ilk geçişin yapıldığını anlatan Tural, sistemin engelsiz geçiş, geçiş anında otomatik ücret tahsili, trafik akışında süreklilik, uzun kullanım ve düşük maliyet avantajlarına sahip olduğunu vurguladı. HGS etiketlerinin 5 lira, kartların ise 15 liradan satışa sunulduğunu belirten Tural, HGS kullanımının aradan geçen yaklaşık 2 yılda önemli ölçüde arttığını ifade etti.

Adana Otoyolunda HGS kullanım oranının yüzde 70'i aştığını bildiren Tural, "HGS, 6 Şubat itibarıyla Mersin Otoyolunda yüzde 69, Çeşme-İzmir-Aydın Otoyolunda yüzde 62, Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde yüzde 51, İstanbul-Ankara Otoyolunda yüzde 51 ve Mahmutbey-Edirne Otoyolunda yüzde 50 oranında kullanıldı. Bu oranların önümüzdeki yıllarda daha da artmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

- "SGS Boğaziçi, Çamlıca ve Mahmutbey'de de devreye girecek"

HGS satışının 3 bin 286 PTT iş yerinden, otoyollara kurulan nöbet sistemiyle çalışılan ve yalnızca HGS satışı yapılan 33 PTT acentesinden gerçekleştirildiğini, ayrıca 1808 PTTMatikten nakit veya posta çeki hesabından HGS yükleme işlemi yapılabildiğini söyledi.

İnternet üzerinden e-PTTAVM'den bakiye yüklenebildiğine de dikkati çeken Tural, kısa süre içerisinde de tüm GSM operatörlerinden SMS yoluyla HGS yükleme işlemi yapılabileceğini de bildirdi.

Tural, Türkiye'de trafik yoğunluğunun yarısından fazlasının bulunduğu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi, Çamlıca ve Mahmutbey'de de Serbest Geçiş Sistemi (SGS) çalışmaları yapıldığını anlattı. Bu kapsamda FSM'de pilot olarak uygulamanın yürürlükte olduğunu bildiren Tural, diğer 3 noktada da yıl içerisinde SGS'yi devreye sokmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.