HGS ve OGS’de uyum hâlâ yok

HGS ve OGS’de uyum hâlâ yok

Sürücülerin HGS ve OGS şeridi için ayrı yönlere geçme derdini ortadan kaldıracak olan gişeleri birleştirme sistemi, bir yıla yakın bir süre geçmesine rağmen hala uygulamaya geçirilemedi.

Sadece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün gişelerinde aktif kullanılabilen sistemin test sürecinin halen tamamlanmaması tepki çekiyor.
 
31 Ocak 2013’te son bulan KGS’li geçiş, yerini HGS’ye bıraktı ancak aradan yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen HGS ve OGS gişeleri hala birleşmedi. Dönemin Ulaştırma Bakanıı Binali Yıldırım’ın sistemin kısa süre sonra devreye alınacağını açıklamasının ardından 2 yıla yakın süre geçti. Ancak Otoyol ve köprü gişelerinde trafiğin akışını hızlandırmak için uygulanan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gişelerinin birleşme sistemi sadece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün tüm gişelerinde birleşerek ortak oldu. Boğaziçi Köprüsü’nde de bir gişe HGS ve OGS’nin ortak gişesi oldu. Diğer gişeler ve Türkiye genelindeki tüm otobanlardaki geçişler ayrı ayrı yapılıyor. 
 
TESTLER DEVAM EDİYOR
 
Otoyol ve köprü gişelerinde trafiğin akışını hızlandırmak için uygulanan, İstanbul’daki köprü ve otoyollardaki geçişleri kolaylaştırmak amacıyla OGS ile HGS gişelerini birleştirme çalışmaları için Karayolları Genel Müdürlüğü de testlerine devam ediyor. Sadece belirli yerlerdeki gişeler pilot bölge seçiliyor. Test amaçlı gün içerisinde çalışmalar yapılıyor. Köprü ve otoyollarda HGS ve OGS gişelerini kullanarak geçiş yapmak isteyen sürücüler de gişelere yaklaşınca kendi sistemine göre şerit değiştirerek gişelere yaklaşıyor.
 
FSM’DE UYGULANIYOR
 
İlk olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde 16 Aralık 2013 tarihinde HGS ve OGS gişelerinin birleştirilmesi çalışmalarının ilk etabı sona ermişti. Test döneminin ardından FSM Köprüsü’nde sürücülerin şerit değiştirmeden geçiş yapmaları ve OGS ya da HGS kullanan sürücülerin aynı yolu kullanmaları sağlandı. Test sonuçlarına göre, sistemin Boğaziçi Köprüsü olmak üzere Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde de uygulanacağı belirtilmişti. 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.