HES bir geleneği yok etti

HES bir geleneği yok etti

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde her sene geleneksel olarak düzenlenen asma köprü üzerindeki iftar programına bu sene dere içerisinde yapılan Hidro Elektrik Santrali (HES) çalışmaları sebebiyle ara verildi.

Madenli Gençlik ve Çevreyi Koruma Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl organize edilen iftar yemeği, ilçeye bağlı Büyükdere üzerinde yapımı devam eden HES çalışmaları sebebiyle bu sene protesto amaçlı yapılmayacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan Madenli Gençlik ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Uğur Bostan ''Geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz asma köprü iftar programını bu sene protesto amaçlı düzenlemiyoruz. Düzenlememe nedenimiz; doğaya ve çevreye verilen zarar ve deremiz üzerinde yapımı devam eden HES Projesi. Deremizi ve çevremizi yok eden bu projelere engel olmak için büyük çalışmalarda bulunduk ancak elimizden hiçbir şey gelmedi. Biz bu haberlerin ses getirmesini istiyoruz ve tüm dünyada bulunan çevrecileri buraya davet ediyoruz ve beldemize verilmiş olan zararı engellemek istiyoruz'' dedi.

Her yıl beldenin sembollerinden bir tanesi olan asma köprü üzerinde gerçekleştirilen toplu iftar yemeği ilginç görüntülere sahne olurdu. Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce kişinin katıldığı iftar yemeği ulusal basında da geniş yer almıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.