Herşeyin anahtarı, çaresi Allah'ta

Herşeyin anahtarı, çaresi Allah'ta

Aydıner, Risale Akademi’nin iftar öncesi düzenlediği seminerde "Risale-i Nur’da Tevhidi Epistemoloji" konulu bir sunum yaptı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Doç. Dr. Furkan Aydıner, Kur'ân-ı Kerîm'de kâinatı ve hâdiseleri sebeplere havale eden her türlü anlayışın reddedildiğini söyledi.
 
Risale Akademi’nin iftar öncesi düzenlediği seminerde "Risale-i Nur’da Tevhidi Epistemoloji" konulu bir sunum yapan Aydıner, herşeyde "Allah'ın birliğinin görülmesi" gerektiğini söyledi.
 
Aydıner'in sözleri şöyle:
 
"Kur'ân-ı Kerîm'de kâinatı ve hâdiseleri sebeplere havale eden her türlü "deistik" anlayış reddediliyor. Kur'ân her şeyi, her şeyiyle doğrudan doğruya Sonsuz Kudret Sahibi Yaratıcı'ya teslim eden "tevhidî" anlayışı insanlığa öğretiyor. Her şeyin sahibi, yaratıcısı ve Rabbi olduğunu bildiren Allah, izzet ve azametinin gereği olarak sebepleri, hakiki tesiri olmayan bir vesile kılmıştır. Tevhid ve celâlin gereği olarak da, sebeplere hakiki bir tesir verilmesini yasaklamış ve şirki, büyük bir zulüm olarak adlandırmıştır. 
 
Her şeyin anahtarlarının sadece O'nda olduğunu, herkesin çaresini sadece O'nda bulduğunu, her derdin devasının sadece O'ndan geldiğini, her sorunun çözümünün sadece O'nunla mümkün olduğunu ilân ediyor. Her şeyin her şeyiyle Allah'a muhtaç olduğunu ve her ân O'nun kudretiyle iş görüp, rahmetiyle idame edildiğini ihtar ediyor. O'nun bir çiçeği, bir baharı, bir dünyayı, bütün kâinatı "Ol!" deyip olduruvermek kolaylığında var ettiğini anlatıyor. Dolayısıyla Sonsuz Kudret Sahibi için, insanların yaptığı gibi, kolaylık olsun diye fabrikalar yaratıp, onlar vasıtasıyla iş görmesine gerek olmadığını ders veriyor. 
 
SEMİNERDEN SONRA İFTAR
 
Seminerin ardından iftar programına geçildi. Namaz kılındıktan sonra Aydıner kitaplarını imzaladı.
 
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ
 
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum