Hersek'te anıldı

Hersek'te anıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Türk İslam Kültür ve Medeniyeti Tanıtım Programı kapsamında Saraybosna'da düzenlenen Mevlana'yı anma etkinliklerine destek verildi.

Türk ve İslam âleminin yetiştirdiği en büyük mutasavvıflardan Mevlana Celaleddin-i Rumi, 740. ölüm yıldönümünde sema ve müzikle harmanlanmış törenlerle Mostar'da Cemal Bijediç Üniversitesi, Travnik'te Elçi İbrahim Paşa Medresesi, Saraybosna Dom Mladih Konser Salonu ve Fojnitsa'da gerçekleştirilen programlarla anıldı.

Bosna Hersekli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlar, 50 kişilik Mehter takımı, ilahi grubu ve semazenlerden oluşan 50 kişilik tasavvuf grubu tarafından gerçekleştirildi. TİKA'nın katkılarıyla yeniden inşası gerçekleştirilen ve 2013 yılı içerisinde açılışı yapılan Tarihi Saraybosna Mevlevihanesi de etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dersaadet Tasavvuf Yolu Dernekleri Federasyonu, Bosna ve Hersek İslam Birliği'nin desteklediği etkinlikler kapsamında yapılan törende söz olan TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, TİKA'nın Balkanları Anadolu'ya bağlayan birçok maddi kültür unsurunu ayağa kaldırmak için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, musiki ve şiirden oluşan irfan ve inanç dünyasını içeren müşterek gayri kültür mirasını ihya etmenin de TİKA'nın öncelikli vazifeleri arasında olduğunu kaydetti. TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, programlarda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Haber7