Herkesin cep telefonu var

Herkesin cep telefonu var

Türkiye'deki birçok kentte kullanılan cep telefonu hattı sayısı, o kentin nüfusuyla yarışıyor.

 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre, nüfusu 76 milyonu aşan Türkiye'de, 2013 sonu itibariyle cep telefonu hattı sayısı 69 milyon 661 bin 108'e ulaştı. İller bazında değerlendirildiğinde en çok cep telefonu hattının, nüfusuna paralel olarak İstanbul'da olduğu görülüyor. İstanbul'u Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya takip ediyor.
 
İstatistiklere göre İstanbul'da 17 milyon 304 bin 886 cep telefonu hattından "Alo" deniyor. Bu rakam Türkiye'deki toplam cep telefonu hattı sayısının yaklaşık yüzde 25'ine tekabül ediyor.

Ankara'da 5 milyon 222 bin 675, İzmir'de 3 milyon 891 bin 78, Bursa'da 2 milyon 429 bin 369 ve Antalya'da 2 milyon 158 bin 723 cep telefonu hattı kullanılıyor.

4 büyük kentin toplamından daha fazla abonelik var

Cep telefonu hat sayısı, nüfusa göre oranlandığında İstanbul'da bulunan cep telefonu hattı sayısının İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya'nın toplam nüfusundan daha fazla olduğu dikkati çekiyor. Diğer illere bakıldığında ise hat sayısının toplam nüfusla aynı oranda olduğu göze çarparken, Ankara ve Antalya'da ise İstanbul'da olduğu gibi kent nüfusundan daha fazla cep telefonu aboneliği bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.