Herkese Kur'ân-ı Kerim ve Risale-i Nur ulaştırma günü

Herkese Kur'ân-ı Kerim ve Risale-i Nur ulaştırma günü

Herkese Kur'an-ı Kerim, Herkese Risale-i Nur ulaştırmak için güzel bir fırsat

Haber Yorum Serdar Aslan
RİSALEHABER - Herkese Kitap Vakfı tarafından kitap okumayı sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla ilan edilen "Kitap Hediye Günü", bu yıl 17 Nisan'da kutlanacak.

"Benden Sana" sloganıyla hayata geçirilecek "Kitap Hediye Günü"nün tanıtım toplantısında konuşan Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, projeyi, Türkiye Yayıncılar Birliği, yazarlar, yayınevleri ve sanatçıların desteklediğini söyledi.

"Kitap Hediye Günü"nün her sene nisan ayının üçüncü pazar günü gerçekleştirileceğini belirten Şenver, bu yılki etkinliğin 17 Nisan'da yapılacağını bildirdi.

KUR'AN-I KERİM ve RİSALE-İ NUR MUHTAÇ GÖNÜLLERE ULAŞSIN

Anlamlı bir gün olarak takvimde yerini almaya hazırlanan "Kitap Hediye Günü" islam ve iman hizmetindeki herkes için de güzel bir fırsat. Etrafınızda ihtiyaç duyan, müştak bir gönüle dokunmak için Kur'an-ı Kerim, Kur'an-ı Kerim meali, Risale-i Nur eserleri ve diğer dini eserlerden biri hediye edilebilir. 

"Kitap Hediye Günü" ile ilgili olarak Bülent Şenver, "Yılda bir defa dahi olsa insanların birbirine kitap hediye etmesini arzu ediyoruz. Bu etkinlik dünyada bir ilk. Bunu yaparken, insanların mutlu olmalarını ve kitap okumayı sevdirmek için bir iyilik yapmalarını istedik. Hediyemiz o gün için bir gül olmasın, 'gül hediye edilen başka günler var' dedik. Dünyada, sadece hediye etmeyle ilgili bir gün yok. 'Dünya Kitap Günü' var ama o günde yazarlar, kitaplar, telif hakları konuşuluyor. 17 Nisan'da mutlaka birine kitap hediye edin." dedi.

DÜNYADA MUTLULUK VE AHİRET SAADETİ

Manevi bir buhranın içinde olan insanların günü birlik sevinçlerle, mutluluğu eğlencede aradığı bu zaman diliminde kitapların yeri önemli. Hediye hediye olma mahiyetiyle bir insanı mutlu edebilir. Güzel bir kitap, içeriği itibariyle bir derde derman olarak mutluluk üretebilir. Bununla birlikte varlığını ebedi sürdürmek isteyen insanın mutluluğunu iki cihana taşıması için ahirete de mutluluk hazırlaması gerekmekte. 

Bu yüzden çevremizde manevi dertlerine kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim ve O'nun tefsiri Risale-i Nur'dan bir merhem sürmeye muhtaç kişileri tesbit ederek; hediyeleşmenin sünnet olduğu dinimizde güzel ve hoş bir takdimle, onlara küçük bir hediye sunmak için işte fırsat.

Kaynak: www.risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.