Herkes O'nu okuyor projesi Erzincan'da başladı

Herkes O'nu okuyor projesi Erzincan'da başladı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in(s.a.s.) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi Erzincan’da başladı.

Erzincan Eğitim Gönüllüleri Derneği(EREGDER) tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' adlı programın tanıtım toplantısı yapıldı. Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak için düzenlenen program, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Program kapsamında tüm katılımcılar Hazreti Muhammed ile ilgili kitaplar okuyacak. 24 Mart'a kadar verilen sürenin sonunda tüm katılımcılar sınava tabi tutulacak. Büyük ödül ise dereceye girenler umreye gönderilecek.

Programın detayları hakkında bilgi veren EREGDER Başkan Yardımcısı Güner Dağdelen, “Hz. Muhammed (sav)’i daha iyi tanımak ve tanıtmak için ne yapmalıyız? sorusundan hareket eden Peygamber Yolu Derneği, ilimizde Erzincan Eğitim Gönüllüleri Derneği ile ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasını hayata geçiriyor. Günümüzde, Hz. Muhammed (sav) zamanında yaşanan huzura ihtiyaç duyulduğunu, bu huzuru yaşamak ve yaşatmak için kırk kadar değerli akademisyen bir araya gelerek Peygamber Yolu Derneği’ni kurmuşlardır. Derneğin gerçekleştireceği ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası ile Hz. Muhammed (sav)’in hayatı, güzel ahlakı, barışçıl kişiliği, yaptıkları, İslam’ı tüm insanlığa ulaştırma çabaları sırasında yaşadığı zorluklar ve sabrı topluma anlatılacak.” dedi.

EREGDER Başkan Yardımcısı Dağdelen açıklamasında, “Milyonlarca insanın Hz. Muhammed’i (sav) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmiş kampanyaya katılmak isteyenler www.herkesonuokuyor.com sitesinden kaydını yaptırabilecek. Kampanyada ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategori mevcut.” dedi.

24 Mart 2014 tarihine kadar kitapları okuyanlar için 31 Mart- 12 Nisan tarihlerinde sınav yapılacağını belirten Dağdelen, “Sınav için 'www.herkesonuokuyor.com' sitesinde kayıt yapılacak. Biz Erzincanlıların bu kampanyaya katılacağına inanıyoruz. Kampanya ile yediden yetmişe herkesin Peygamber Efendimizin hayatını okuması hedefleniyor. Ödüller de oldukça cazip: yüzlerce umre, dizüstü bilgisayar, mini tablet, akıllı telefon ve binlerce sürpriz hediye. Ülkemizde daha önce Peygamber Efendimiz Mevlid Kandilleri münasebetiyle bir gün, Kutlu Doğum Haftası ile bir hafta gündem oluyordu. Bu proje ile neredeyse yılın dört ayında her tarafta insanlar aşk ve şevkle O’nun huzur iklimini yudumlayacaklar.” açıklamasında bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.