'Herkes O’nu Okuyor' programının Aksaray ayağı başladı

'Herkes O’nu Okuyor' programının Aksaray ayağı başladı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’i (sav) daha iyi anlama ve tanıma temalı ‘Herkes O’nu Okuyor’ programının Aksaray ayağı başladı.

Efe Dalcı'nın haberi:

7’den 70’e okur yazar olan herkesin katılabileceği yarışmada katılımcılar, başta umre ödülü olmak üzere yüzlerce hediye kazanabilecek. Ancak en büyük hediyenin, Efendimiz’in (sav) hayatını tanımak ve örnek almak olacağı için her katılımcının bu yarışmadan kazançlı çıkacağı belirtildi.

Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen yarışmanın Aksaray ayağını Aksaray Eğitimciler Derneği üstlendi. Dernekte düzenlenen basın toplantısı ile yarışmanın tanıtımı yapıldı. Aksaray Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Beyaz, ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasına, dernek olarak katkı vermek için ‘Peygamber Yolu Derneği’ ile protokol imzaladıklarını belirterek, Aksaray genelinde kampanyayı en güzel şekilde organize etmek için çalışacaklarını dile getirdi. Program kapsamında yürütülen kampanyada, Peygamberimiz’le (sav) ilgili kitaplar okunacak, yapılacak yarışmada dereceye girenlere en büyük ödül olarak Türkiye genelinde 2 bin kişi, Aksaray’dan ise 6 kişi umreye gidecek.

Başkan Beyaz, “Bu kampanya, önce İstanbul Kongre Merkezi’nde tanıtıldı. Türkiye ve dünyada 7′den 70′e herkesi Efendimiz (sav) ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışmada, Efendimiz’in (sav) doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınması sağlanacak. Türkiye ve Avrupa’da yapılacak sınavlarda kazananlar ödüllendirilecek. Kampanyanın internet sitesi ‘www.herkesonuokuyor.com’da, Peygamberimiz’in (sav) her gününü inceleyen bir çalışma yapıldı. Bir vahiy gelmeden önce Efendimiz (sav) ne yaptı, kime ne dedi? Bunları anlatmak, Peygamber Efendimiz’i (sav) herkesin tanıması, adının her yere ulaşması amacımızdır. Efendimiz’i (sav) ne kadar tanıdığımızla doğru orantılıdır. Maalesef, Efendimiz’i (sav) çok derinlemesine tanımıyoruz. Toplumumuzun yeniden O’nu (sav) tanıması adına bir seferberlik başlatıldı.” dedi.

HER YAŞTAN İNSAN O’NU (SAV) OKUYACAK

Yarışmada ortaokul, lise ve yetişkinler için üç kategoride belirlenen kitaplar okunacak. Ortaokul için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’, lise için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’, yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ serisi okunacak. Samsun’da, 18 Ocak-24 Mart 2014 arasında bu kitapları okuyan herkes sınava tâbi tutulacak. Sınavların kategori birincileri, çeşitli ödüller alacak. En büyük ödül ise umre olacak. 31 Mart-12 Nisan arasında Türkiye ve Avrupa’da belirlenen 106 noktada yarışmaya katılacakların, ‘www.herkesonuokuyor.com’ internet sitesinden müracaat etmesi gerekiyor.

Hz. Muhammed’i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası sonunda yapılacak sınavda dereceye girenlere, mükafat olarak Aksaray’da 6 umre, 15 mini Ipad, 15 notebook, 20 bisiklet, 40 adet kol saati ve birbirinden ilginç hediyeler verilecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.