'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına Suruç’ta 5 bin kişi katılacak

'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına Suruç’ta 5 bin kişi katılacak

'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası kapsamında Suruç’ta 5 bin kişi Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını okuyup sınava girecek.

Peygamber Yolu Derneği’nin Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Türkiye çapında başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 5 bin kişi Peygamber Efendimiz'i (sas) okuyacak.

'Herkes O'nu Okuyor' kampanya yarışmasının bir diğer ayağının Suruç’ta başlatıldığını ifade eden Suruç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SURDER) Başkanı Bedrettin Çiçek, ’’Kampanyanın amacı, Türkiye’nin batısından doğusuna kadar herkesi Efendimiz (sas) ile ilgili kitapları okumaya teşvik ederek, Efendimiz'i (sas) daha doğru tanıyıp kendi gündemimize almaktır.’’ dedi.

Yarışmada ortaokul, lise ve yetişkinler için üç ayrı kategori belirlendiğini vurgulayan Çiçek, ’’Ortaokul için Rahime Kaya’nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise için Reşit Haylamaz’ın 'Efendimiz', yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur' serisi kitapları okunacak. Suruç’ta ise yaklaşık 5 bin kişi 20 Ocak-24 Mart 2014 arasında bu kitapları okuyup herkes sınava tâbi tutulacak.’’ diye konuştu.

Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye çapında yaptığı ilk proje olması nedeniyle projenin heyecan verici olduğunu söyleyen Çiçek, ’’Projeye yakışan da Efendimiz'i (sas) anlayabilmek ve anlatabilmek için her şeyden önemlisi önce O'nun (sas) hayatını okuması lazım. Önce tabi kendimiz ve milyonlar okuduktan sonra, her yıl bu milyonları katlayarak onun yolunda gitmek için çaba sarf etmeliyiz." diye konuştu.

'Herkes O'nu Okuyor' sınavlarının kategori birincileri için çeşitli ödüller dağıtılacağını belirten Çiçek, ’’En büyük ödül ise şüphesiz Efendimiz’i (sas) makamında ziyaret ödülü olan umre olacaktır.’’ diye ifade etti.

Öte yandan, Özel Suruç Feza Dershanesi de Peygamber Efendimiz (sas) için yapılacak olan 'Herkes O'nu Okuyor' yarışma kampanyasına tüm dershane öğrenci ve velilerini de katmak için çalışma başlattı. Dershane Müdürü Mehmet Karageçili, şöyle dedi: ’’Dershane öğrencilerimize Peygamber Efendimiz’i (sas) ne kadar tanıyoruz? Sorusunu zihinlerinde uyandırıp günlük yaşantıları ve problemlerinde Efendimiz’i (sas) daha iyi anlamak, anlatmak ve rehber edinmek için dershanemizde okuyan tüm 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin yanı sıra öğrencilerimizin aileleri, eş dost ve akraba çevresine ulaşarak onları da sınava dâhil etme gibi hummalı fakat yorgunluğu tatlı bir proje yürütüyoruz. Gayemiz, öğrencilerimizin sık sık gündemlerinde olan yorucu ders ve test sınavlarının yanı sıra öğrencilerimizin Efendimiz'i (sas) bu proje ile kendi gündemlerine alarak, sevgili Peygamberimiz’i (sas) daha aydınlatıcı ve doğru bilgilerle tanıyıp öğrenmesidir. Gönül isterdi ki bu yarışmaya 5 bin değil 50 bin kişiyi katsaydık.’’

Suruçlu esnaf Nasır Yağmurlu ise Efendimiz (sas), “Bir gün güneşin doğup battığı her yere benim nam-ı celilim ulaşacak” hadisini bize demişse, biz de Peygamber Yolu Derneği’nin Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Türkiye çapında başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına 7’den 70’e sahiplenmeli bu manevi atmosfere destek çıkmalıyız.’’ şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.