Her yıl 1,3 milyon insan ölüyor

Her yıl 1,3 milyon insan ölüyor

Dünya genelinde meydana gelen trafik kazalarında yılda 1.3 milyon kişinin hayatını kaybettiği, Türkiye'de ise bir saatte 15 kişinin kazalarda can verdiğini bildirildi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe, dünya genelinde meydana gelen trafik kazalarında yılda 1.3 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, Türkiye'de ise bir saatte 15 kişinin kazalarda can verdiğini söyledi.

Öğrencilere trafik bilinci aşılamak ve 2020 yılına kadar kazaları yüzde 50 oranında azaltmak için başlatılan 'Trafik Dedektifleri' projesi kapsamında Bursa'nın İnegöl ilçesinde öğrencilere seminerler veriliyor. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği, Uluslararası Polis Birliği ve OPET'in desteğiyle 2013 yılında hayata geçirilen 'Trafik Dedektifleri' projesi çerçevesinde Zübeyde Hanım Anaokulu ve Turgutalp Anadolu Lisesi'nde İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından seminer verildi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe, dünya genelinde meydana gelen trafik kazalarında yılda 1.3 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, 50 milyon kişinin de yaralandığını söyledi. Meşe, 'Dünyada saatte 150 kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Dünya genelinde bir saatte ölen 150 kişiden 15'i ise Türkiye'deki kazalarda hayatını kaybediyor. Milli gelirin yüzde 2'si kazalara gidiyor' dedi.

Kazaların yüzde 89'unun sürücü hatası, yüzde 9'unun yaya hatası, yüzde 2'sinin ise araç ve yol hatasından dolayı meydana geldiğini bildiren Meşe, kazaların yüzde 98'inin insan hatasından kaynaklandığını kaydetti. 29 yılda ülkemizde teröre 35 bin şehit verildiğini hatırlatan Meşe, '30 yılda ise kazalarda 160 bin kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Hastanede hayatını kaybedenleri de eklersek, toplam 350 bin kişi hayatını kaybetmiş. Bu kazaların maddi zararı ise 22 milyar TL'dir' diye konuştu.

İnegöl'de 46 binin üzerinde araç bulunduğunu bildiren Meşe, 'Her yıl İnegöl'de araç sayısında 2 bin 500 ila 3 bin arasında artış meydana geliyor. Türkiye genelinde 17 milyon araç var. Her bin kişiye 120 araç düşüyor. Avrupa ülkelerinde daha fazla araç olmasına rağmen, trafik kazalarında ülkemiz birinci sırayı çekiyor. Bu bakımdan siz öğrencilerin bilinçli olmasıyla trafik kazalarınını 2020 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltmak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.