Her sınıfa bir yetim kardeş

Her sınıfa bir yetim kardeş

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi, binden fazla okula ulaştı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi, Türkiye çapında binden fazla okula ulaştı.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, proje Türkiye genelinde büyük rağbet görüyor.

Yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan, ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği proje, Türkiye'nin 76 ilinde 1105 okula ve 3277 yetime ulaştı.

"İyilikte Yarışan Sınıflar" sloganıyla başlatılan projeyle savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş çocuklara sahip çıkılıyor.

Kampanya kapsamında 1303 yetim ve 234 okul ile projeye en büyük katılımı gösteren il İstanbul olurken diğer iller şu şekilde sıralandı:

Sakarya, Ankara, Bursa, Konya, Samsun, Rize, Aksaray, Kocaeli, Gaziantep, Trabzon, Hatay, Sivas, Düzce, Afyonkarahisar, Balıkesir, Tokat, Elazığ, Mardin, Yozgat, Antalya, İzmir, Kütahya, Kahramanmaraş, Ordu, Van, Isparta, Bayburt, Çanakkale, Erzurum, Zonguldak, Kayseri, Çankırı, Manisa, Nevşehir, Aydın, Bilecik, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Eskişehir, Bolu, Giresun, Burdur, Erzincan, Çorum, İzmit, Mersin, Yalova, Karabük, Niğde, Tekirdağ, Uşak, Kastamonu, Adana, Amasya, Artvin, Bitlis, Muğla, Sinop, Şırnak, Kırklareli, Malatya, Denizli, Gümüşhane, Muş, Bartın Edirne, Iğdır, Osmaniye, Ardahan, Bingöl, Hakkari, Karaman, Kırıkkale, Siirt.

Sultanbeyli'de bir okul 81 yetime kardeş oldu

Proje kapsamında Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tüm sınıflar birer yetime sponsor oldu. 76 sınıfın bulunduğu okulda yetim kardeş edinen öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de 5 yetim kardeşe sahip çıkarak toplamda 81 yetime kucak açıldı.

İlk kumbaralar 10 Ocak'ta okul bahçesinde düzenlenen törenle okul müdürü Ahmet Koç tarafından İHH Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz'a teslim edildi. Projeyle 81 yetime kucak açan okul, üstlendiği yetim sayısıyla ilk 5'e girdi. Proje kapsamında bir yetimin aylık sponsor bedeli 90 lira olmasına rağmen lisedeki tüm sınıflar aylık 155 lira topladı.

Proje nasıl yürüyor?

Türkiye'deki öğrencilerin öğretmenleri aracılığıyla İHH'ya yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunması ile İHH'nın "Yetim Sponsorluk Destek Sistemi" kapsamındaki Filistin, Irak, Lübnan, Yemen, Suriye, Burkina Faso, Somali, Sierra Leone, Etiyopya, Çad, Gana, Sudan, Tanzanya, Cibuti, Moritanya, Malavi, Ruanda, Açe, Pakistan, Arakan, Bangladeş, Sri Lanka, Filipinler-Moro, Afganistan, Patani, Keşmir, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Çeçenistan, Kırım, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Preşova, Bosna Hersek, Ekvador, Haiti, Türkiye, Nepal, Mısır ve Zimbabve'den bir veya birden fazla yetim üstlenebilen sınıflar, her ay topladıkları 90 lira ile yetim kardeşlerini en az bir yıl destekliyor.

Ayrıca "www.yetimkardes.org" sitesinden online başvuruda bulunarak da bir yetime sponsor olabiliyorlar.

Çocukları, küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirmeyi hedefleyen projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye "www.ihh.org.tr" adresinden ulaşılabilir.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.