Her şey telefonla konuşmak için

Her şey telefonla konuşmak için

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Baraklı köylüleri telefon görüşmesi yapabilmek için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Cep telefonları çekmeyen köylüler, sinyali yakalamak için ağaç tepelerine çıkıyor. Köylüler, bu duruma kayıtsız kalan GSM firmalarına ise tepki gösteriyor.

Bin kişilik nüfusu bulunan köyde daha önceki yıllarda sözleşmesi bittiği için baz istasyonunu kaldırıldı. Köy Muhtarı Nazmi Ünür, "Köyümüzün içinde cep telefonları çekmediği için tepki köylü bu konudan çok şikayetçi, gençler ve çocuklar ağaçların tepelerine ve köydeki yüksek yerlere çıkarak şebeke arıyor. her yolu denedik fakat bir sonuca varamadık" dedi.

Muhtan Nazmi Ünür, "Bizim tarlalarımızın bulunduğu dağ bölgesinde telefonlar çekiyor ama köy içerisinde telefonlar çekmiyor. Gençler ve çocuklar ağaç tepelerinde, evlerin üzerinde Delice köyünden’den gelen zayıf sinyali yakalamak için geziyor. Bir gün şebeke ararken bir yanlarını sakatlayacaklar. Telefon operatörleri televizyonlarda boy boy reklam vererek övünüyor. Operatör şirketleri hep şehir merkezlerindeki insanlara mı hizmet verecek? Bursa gibi şehrin en büyük köylerinden birinde cep telefonlarının çekmemesi hayret verici." şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.