Her şey çocuklar için

Her şey çocuklar için

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı, "Aileye Aile İçinde Yardım" projesi kapsamında, sorun yaşayan aile ve çocukların karşılaştığı her türlü problem çözüme kavuşturuluyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Konya ve Ankara'da başlattığı, daha sonra tüm Türkiye'de uygulamaya başladığı "Aileye Aile İçinde Yardım" projesi kapsamında, sorun yaşayan aile ve çocukların karşılaştığı her türlü problem uzmanlarca verilen destekle çözülüyor.

Konya Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Cemil Paslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında sadece çocuklar üzerine çalışan ve proje üreten Hollanda'daki bir vakıfla "Aileye Aile İçinde Yardım" projesi için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Detaylı inceleme ve çalışmanın ardından 2008'de projenin önce Konya ve Ankara'da uygulanmaya başladığını belirten Paslı, projeyle; sorun yaşayan aile ve çocukların eğitilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Proje kapsamında, korunmaya ihtiyacı olan çocuklar ile suça sürüklenmiş çocuklar ve bu çocukların ailelerine yönelik çalışmanın başarılı şekilde yürütüldüğünü ifade eden Paslı, "Oluşturulan uzman ekipler, ailelerle ve çocuklarla birebir görüşüyor. Sorunlar ortadan kaldırılıyor ve çözüm üretiliyor. Çocuğun ve ailesinin sorunları, aile ortamı ve sosyal çevreden kopmadan gideriliyor" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.