Her şehre bir bilim merkezi geliyor

Her şehre bir bilim merkezi geliyor

Toplumu bilim ve teknolojiye yönlendirme ve teknolojik gelişmeler konusunda farkındalık oluşturmak için daha fazla bilim merkezine destek verilecek

2023 yılına kadar bütün şehirlerde olması planlanan bilim merkezleri için TÜBİTAK tam destek verecek. Bu yıl kurum tarafından 9 bilim merkezine destek sağlanacak.

Topluma bilim ve teknoloji aşısı geliyor. TÜBİTAK özellikle genç ve çocukların bilime olan merakını artırmak ve teknolojiyi daha doğru kullanabilmelerini sağlamak için, bütün şehirlerde yapılması planlanan bilim merkezlerine destek sağlayacak. 2015 yılı içerisinde 9 şehirde, 2016 sonuna kadar da bütün büyükşehirlerde Bilim Merkezi kurulması planlanıyor. TUBİTAK bu merkezlerin kurulmasında yerel yönetimlerle iş birliği yapacak. Bu aşamanın ardından 2023 yılına kadar bütün şehirlere yapılacak bilim merkezlerine kurum tarafından destek verilecek.
 
BU YIL 38 MİLYON TL HARCAMA YAPILACAK
Bu yıl, Bursa, Konya, Kocaeli, Kayseri bilim merkezlerinin yanı sıra ön protokol imzalanan Eskişehir, Sakarya, Samsun Bilim Merkezlerine TÜBİTAK tarafından destek sağlanacak. Ayrıca yakın zamanda İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Antalya, Hatay, Denizli, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Van ve Gaziantep bilim merkezleri de desteklenecek. 2015 yılında bu şehirlere 38 milyon TL harcama yapılması öngörülüyor. Çalışmalar bunlarla sınırlı kalmayacak. Bu yıl bilim ve toplum proje çağrılarına en az 380 başvurunun yapılması bekleniyor. Bu projelerin zenginleştirilmesi, yaygınlaştırılması ve proje katılımının teşvik edilmesi için projeleri düzenleyen kurum ve kuruluşlara destek verilecek.

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.