'Her saat başı bir Filistinli öldürün'

'Her saat başı bir Filistinli öldürün'

İsrail, 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasını bahane ederek, Filistin'e çeşitli saldırılar düzenlemeye başladı.

Kübra Türk'ün haberi:

Gece baskınlarıyla 3 günde 200'den fazla kişiyi gözaltına alan İsrail, sabah saatlerinde Gazzeli balıkçılara da saldırdı. İsrail havadan saldırılar yaparken fanatik Yahudiler ise sosyal medyadaki hesaplardan 3 yerleşimcinin bulunmadığı "her saat başı bir Filistinli'nin öldürüleceği" tehditlerini savuruyor.
 
İsrail, Batı Şeria'da kaybolduğu öne sürülen 3 genci bahane ederek, Filistin'e hava saldırıları düzenledi. 3 gündür baskın düzenlediği evlerde 200'den fazla Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, "Filistin hükumetine ağır bedeller ödetecekleri" şeklinde tehditkar ifadeler kullandı. Fanatik Yahudiler ise sosyal paylaşım siteleri üzerinden yerleşimcilerin bulunmadığı her saat için bir Filistinlinin öldürüleceğini söylüyor.

 israil3cfed61c.jpg

Facebook'ta açılan sayfada, "Her saat başı bir Filistinli öldürün" çağrısı yapılıyor. Yaklaşık 20 bin kişinin takip ettiği sayfadan yapılan ırkçı paylaşımlar ise binlerce beğeni ve destekleyici yorum alıyor. Facebook'un bu sayfa için bir kısıtlamaya gidip gitmeyeceği de merak konusu.

Netanyahu'dan tehdit dolu sözler

İsrail ordusu Merkez Komutanlığı karargahında konuşan Başbakan Netanyahu, tek amaçlarının kayıp gençleri bulmak olduğunu söyleyerek, 100'den fazla Hamas mensubunun gözaltına alındığını ifade etti. Netanyahu, 'Eğer mecbur bırakılırsak daha katı uygulamalara başvuracağız' şeklinde konuştu.

Hamas'tan yalanlama

İsrail, kayıp yerleşimcileri Hamas'ın kaçırdığını öne sürmüştü. Hamas liderlerinden Muşir Mısri bu iddiayı yalanlayarak, Hamas'ın kaçırma olayıyla alakası olmadığını söyledi.

İsrailli Bakan ABD'yi eleştirdi

The Times of İsrael'in haberine göre İsrailli Bakan, 'Yahudi yerleşimcilerin kaçırılmasına dolaylı olarak ABD'nin de payı olduğunu' öne sürdü. ABD'nin Hamas-Fetih uzlaşı hükumetini tanımasını hazmedemeyen İsrail, 'terör' eylemlerine ABD'nin de katkı sağladığını, Filistinlilelerin onlardan cesaret aldıklarını iddia etti.

Sisi'den İsrail'e destek mesajı

Öte yandan, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi, yerleşimcilerin kaybolduğu günden beri Filistin'e baskınlar düzenleyen İsrail'e 'Kayıp gençleri bulmak için gerekli olan her türlü desteğe hazırız' mesajı verdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.