Her parti Nurcuları yanında görmek ister fakat...

Her parti Nurcuları yanında görmek ister fakat...

Zübeyir Gündüzalp ağabeyden Risale-i Nur ve siyasete dair önemli ölçüler

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden merhum Zübeyir Gündüzalp ağabeyle birlikte yıllarca hizmetlerde bulunan ve Ömer Yirmiyedi olarak bilinen Ömer Çiçek, dün yayınlanan "Türkeş, Nurculara adam sızdırınca ağabeyler toplandı" başlıklı habere açıklama gönderdi.

Birgün Gazetesi'nde yayınlanan cemaatler yazı dizisinin dünkü bölümünde Oral Çalışlar'ın çalışmasından yapılan alıntıda yer alan iddiaların nasıl gerçekleştiğini Ömer Çiçek şöyle anlattı:

"Türkeş Nurculara sızıyor" başlığı çok iddialı. Böyle bir şey yok. İşin aslı şudur. Mehmet Feyzi ağabeyin damadı bu partinin mensubu idi. Onun gayretleri ile Mehmet Feyzi ağabeyin sohbetlerine toplu halde gelip gitmeye başladılar. "Mehmet Feyzi ağabey bu parrtiyi destekliyor" diye etrafta yaymaya başladılar. Kastamonu'da bazı kardeşlerin de bu partiye iltihak ettikleri gözlendi. Mehmet Feyzi ağabeye hüsn-ü zannı olanlar arasında yayılma istidadı görüldü. Bunun üzerine Zübeyir ağabey "kardeşim nurcuların müşterisi çoktur. Her parti nurcuları yanında görmek ister. Biz her partiye eşit mesafedeyiz ancak bizim ölçülerimiz var. Ölçülerimize uyan partiyi seçim zamanında oylarımızla destekleriz. Biz ne siyasiyiz ne de siyasetçi. Oyumuzu kullandıktan sonra havanda su dövmeyiz. Biz iman hizmetiyle meşgulüz. Dairemizin siyasete alet edilmesini önlememiz lazım" dedi.

"Ağabeyler toplandı" sözü ile Üstad Bediüzzaman'ın hizmetkarları kastediliyorsa bu da doğru değildir. İstanbul ehli hizmeti kendi aralarında toplanmıştır. Aldıkları kararı Zübeyir ağabeye açtılar. Zübeyir ağabey "herhangi bir siyasi lideri muhatap alıp onu çürütmeye çalışmak bizim mesleğimizde yoktur. Onu sevenlerin Risale-i Nur'dan uzaklaşmalarına sebeb olur. Reddedip incitmemek maharettir düsturuyla hareket etmek lazım. Mustafa Polat gazetecilik kimliğiyle bir analiz yapıp broşür halinde neşredebilir" dedi. Bazı ağabeyler Bekir Berk ağabeyin isminin konmasını istiyordu.  Zübeyir ağabey "ne kadar tesiri olursa ben razıyım" dedi. Zübeyir ağabey "bu şerrin önlenmesini hem de Nurcuların bu partiyle kavga görüntüsü verilmesini" istemiyordu. Israr edilince "benim kanaatım ve reyim budur, sizin meşvertinize havale ediyorum. Eger Bekir beye birşey olursa ben Bekir beyi müdafa ederim" dedi.

Mustafa Polat, Bekir beyle roportaj yapmış gibi "Türkiyede İslami Hareket ve Türkeş" başlığı ile broşür neşredildi. Neticede Zübeyir ağabey haklı çıktı. Osman Yüksel Serdengeçti, Yeni İstanbul gazetesinde yazıyordu. Bu partiya iltihak etmişti. Günlerce Bekir ağabeye köşesinden eleştirilerde bulundu. Zübeyir ağabey Osman Yüksel'e Bekir ağabeyi müdafaa eden bir mektup yazdı. Bu mektuptan sonra Bekir ağabey aleyhinde yazmaya son verdi.

Açıklamayla ilgili yayınlanan haber:

oral_calislar_risalehaber.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum