Her hastanede psikiyatri kliniği kurulacak

Her hastanede psikiyatri kliniği kurulacak

Sağlık Bakanlığı, psikiyatri hastalarının bulunduklarını şehirde tedavi olabilmesi için bir düzenlemeyi hayata geçiriyor.

İlyas Ürkek'in haberi:
 
"Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı"yla psikiyatri kliniklerinin genel hastaneler içinde yer alması ve toplum ruh sağlığı merkezlerinin yaygınlaşması hedefleniyor.

Bakanlık Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla yayınlanan genelgeye göre her il ve büyük ilçelerdeki hastanelere, en az beş yataklı psikiyatri klinikleri kurulacak. Diğer hastalıklarda olduğu gibi bunlarda da hastaların bulunduğu yerleşim yerinde teşhis, tedavi ve rehabilitasyonu sağlanacak. Bölge hastanelerine sevklere ise hastanın bulunduğu yerde tedavi imkanı olmaması durumunda başvurulacak. Düzenlemeye göre ağır psikiyatrik bozukluğu olanlar, kendilerine ve çevrelerine zarar verme riskinin yüksek olduğu alevlenme dönemlerinde "psikiyatrik acil durum" olarak değerlendirilecek. Bu durumlarda hasta sevki, 112 Acil Sağlık tarafından yapılacak. Kamu hastane birlikleri tarafından gerekli altyapı oluşturuluncaya kadar sevkinde zorunluluk görülen hastalar, genel sekreterlik bünyesindeki diğer hastanelere, bunlarda yer bulunamadığında ise bölge hastanesine sevk edilecek. Sevk edilen hastalara ilk müdahale, acil ekiplerince sahada yapılacak. Sevk edileceği hastanenin bulunmasına da 112 Komuta Kontrol Merkezi destek verecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.