Her gün 2 bin 400 litre su ile yolları temizliyor

Her gün 2 bin 400 litre su ile yolları temizliyor

Ankara Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çağın ihtiyaçlarına göre uygulamaya koyduğu temizlik sistemi ile ilçeyi pırıl pırıl yaptı.

 Her gün 08.00 ila 17.00 arasında Pursaklar genelindeki cadde, sokak ve kamu kurumlarının temizlik işlerini yürüten ekipler, günlük 2 bin 400 litre su ile binlerce kilometre alanın temizliğini yapıyor. Her seferinde 2 metreküp atık toplayan araçlar, günlük 35-40 kilometre alanda temizlik yaparak Pursaklarlılara temiz bir ilçe sunuyor.

Küçük araçların giremediği sokaklara ise diğer araçlar yönlendiriliyor. Çöp konteynerlarının yer altına alınmasıyla hem görüntü kirliliğine son verildi hem de sağlık açısından önemli gelişmeler yaşandı. Toprağa yerleştirilen çöp konteynerları zaman ve yakıt tasarrufu da sağladı. Böylece Pursaklar, Saray, Altınova ve Sirkeli olmak üzere geniş bir alandan sorumlu olan Pursaklar Belediyesi, hizmet kalitesini her geçen gün arttırıyor.

Ayrıca, temizlik araçlarının üzerine 'Temizlik medeniyettir' yazısı ile ilçe sakinlerine 'Çevremizi temiz tutalım' mesajı veriliyor. Pursaklar Belediyesi, bu hizmetiyle de ilçe sakinlerinin takdirini kazandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.