Her Eve Tatlı Su Projesi

Her Eve Tatlı Su Projesi

Sivas Belediyesi, 600 bin liraya mal olacak "Yerinde Klor-Oksidan Üretimi" sistemiyle her eve tatlı su getirmek için çalışma başlattı

Sivas Belediyesi, vatandaşların sudaki klordan rahatsızlık duyduğunu, bu nedenle suyun yeni bir sistemle arıtılarak vatandaşların kullanımına sunulacağını bildirdi.
 
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yerinde Klor-Oksidan Üretimi" adı verilen sistemin kurulması için Türkiye'deki tek yerli firmayla anlaşmaya varan belediye, içme suyu arıtma tesislerindeki klor sistemini modernleştirecek. Sofra tuzundan klor üretimi yapılacak sistemde, en zorlu mikroplar dahi çok daha etkili şekilde dezenfekte edilecek.
 
Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ta içme suyunun kalitesi ve standardını artıran yeni bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Mahallelerde tankerlerle dağıtılan ve 'tatlı su' diye bilinen sularımızın, yapılan laboratuvar testlerinde çok da tatlı ve hijyenik olmadığı gerçeğini gördük. Yaptığımız ciddi araştırmalar neticesinde arıtılmış suyumuzun kalitesiz olarak algılanmasının klordan kaynaklandığını tespit ettik. Bunun alternatifi olarak sudaki mikropları yok edecek sistemi, Sivas'a kazandırmanın gayreti içerisine girdik. Bu anlamda Amerika başta olmak üzere dünyada yeni gelişen ve klorun alternatifi olan sistemleri gördük ve Türkiye'de tek yerli üretici olarak İzmir'de faaliyet gösteren firmamızla irtibata geçtik. Sistemin hiçbir yan etkisinin olmadığını, tamamen doğal olduğunu gördük. Bu nedenle gelecek nesillerimiz adına hiçbir risk içermediğine, örneklerini analiz ederek emin olduktan sonra 'hipoklorit' denilen sistemi halkımızın kullanımına sunmaya karar verdik."
 
Yatırımın 600 bin liraya mal olacağını ve sistemin en geç 15 Aralık 2014'te Sivas'a kazandırılacağına dair firma yetkililerinden teminat aldığını aktaran Aydın, "Bu sistemle ilimizdeki suyun içim kalitesi oldukça yükselecek. Sivas, Türkiye'de öncü illerden birisi olacak. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah, Sivas tamamen kokusuz, içim kalitesi yüksek, organik suya kavuşmuş olacak" ifadesini kullandı.
 
Kurulacak sistem hakkında bilgi veren şirketin yönetim kurulu başkanı Ahmet Palamutçu, "Bu dezenfeksiyon, içme suyunun daha kaliteli olması ve ileriye dönük sağlık problemleri oluşturmaması açısından çok önemli. Bakım masraflarını ortadan kaldıran, tehlikeli madde sınıfına girmediği için önlem gerektirmeyen bir sistem. Sivas Belediyesini, böyle bir öncülük yaptığı için tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.
 
Konuşmaların ardından, Aydın ve Palamutçu protokol imzaladı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.