Her Evden Bir Battaniye Kampanyası Çığ Gibi Büyüyor

Her Evden Bir Battaniye Kampanyası Çığ Gibi Büyüyor

Yıldırım Belediyesi’nin STK’lar ile birlikte başlattığı ‘Her Evden Bir Battaniye’ kampanyası çığ gibi büyüyor. Yıldırım halkı, soğuk kış günlerinde çocuklar, kadınlar, gençler ve yaşlılar üşümesin diye seferber oldu.

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kent Konseyi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Yıldırım Muhtarlar Derneği tarafından başlatılan ‘Her Evden Bir Battaniye’ kampanyasına ilgi her geçen gün büyüyor. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın merkezi haline gelen Yıldırım’da kampanyaya katılan vatandaşlar, battaniye, elektrikli ısıtıcı ve kışlık giysi gibi malzemeleri teslim etmeye başladı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız kısacası üşüyen hiç kimse kalmasın istiyoruz. ‘Yıldırım mazlumların yanında’ diyerek tüm Yıldırımlıların kampanyaya katılmasını, ihtiyaç sahiplerine şefkat elini uzatmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Edebali, “Nerede bir mağdur ya da mazlum varsa onun ihtiyaçlarını gidermek bizim sorumluluğumuzdadır. Yardım kampanyamız insanlığımızın ve kardeşliğimizin en doğal gereğidir. Kampanyayı, ‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ anlayışını gözeterek başlattık. Mazlumların yanında olmak medeniyetimizin, inancımızın ve insanlığımızın da gereğidir. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği Yıldırımlı hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını göz ardı edemeyiz. Soğuk kış aylarında zor durumda bulunan vatandaşlarımıza yardım elini uzatan halkımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

YARDIMLARI ULAŞTIRMAK İÇİN NE YAPMALI?

Kampanyaya katılmak isteyenler kullanılabilir durumdaki battaniye, elektrikli ısıtıcı, ayakkabı, kışlık giysi, hijyenik malzeme, oyuncak gibi ihtiyaç malzemelerini Yıldırım Belediyesi ve İHH Bursa Şubesi aracılığıyla bağışlayabiliyor. Ayrıca, kampanyaya katılmak için Yıldırım Çağrı Merkezi (4441602) ile ALO İHH yardım hattını (0224 225 06 11) arayarak kullanılabilir durumdaki eşyalarını bildirebiliyor. Yardım malzemeleri Yıldırım’da cami önlerine kurulan yardım çadırlarına da teslim edilebiliyor.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.