Her derde deva bal ve tarçın!

Her derde deva bal ve tarçın!

Sağlıklı bir uzun yaşam için bal ve tarçın ikilisini tüketmek gerekiyor. Birçok rahatsızlığa iyi gelen bu ikilinin uzmanlar mucize etkilerini anlatıyor

Tadı ve kokusuyla yüzyıllardır sevilen tarçın ve bal ikilisi hastalıklara karşı koruma sağlarken, aynı zamanda gençlik iksiri görevi görüyor. Çeşitli hastalıklara karşı vücut direncini artıran bu mucize ikili hakkında uzmanlar, "Diyabetten, kilo kontrolüne kadar birçok faydası bulunan tarçın, bal ile birleştiğinde mucize etki gösteriyor. Kalp rahatsızlıklarından, eklem iltihaplanmasına kadar ilaç gibi geliyor" diyor. İşte bu doğal ilacın iyi geldiği rahatsızlıklar: 

UZUN YAŞAM ... 
4 çorba kaşığı bal, yarım tatlı kaşığı tarçın ve 3 fincan sıcak su ile hazırladığınız çayı günde 3-4 kez içmelisiniz. Bal ve toz tarçın ile hazırlanan çay düzenli olarak içildiğinde ileri yaş etkilerini azaltıyor. 

EKLEM İLTİHABI 
Bal ve tarçını bu sıkıntıya karşı iki şekilde kullanabilirsiniz. İlk olarak, ağrılı noktaların doğrudan tedavisi için 1 küçük kaşık tarçın ve 1 yemek kaşığı balı 2 yemek kaşığı ılık su karıştırın. Enfekte olmuş alana uygulanan bir macun yapın. İkinci iksir ise 2 çorba kaşığı bal ve biraz tarçını ile 1 bardak sıcak su ile karıştırın. Sabah ve yatmadan önce günde 2 kez için. 

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR 
Bal, bakteri ve virüslere karşı bizi korur, ama tarçın ile etkisi daha da artar. Sürekli kullanımı beyaz kan hücrelerini oluşturmaya yardımcı olur ve aynı zamanda bakterilere karşı koruma sağlar. 

SİNDİRİM SIKINTISI 
Bu tür sorunlarla karşı karşıya iseniz, yemeklerden önce tarçın ile balı karıştırıp, 2 çorba kaşığı tüketmeniz gerekiyor. Bu şekilde, en ağır yemekleri bile kolaylıkla sindirebilirsiniz. 

KALP SORUNLARI
Eşit miktarlardaki bal ve tarçını karıştırın. Oluşan macun düzenli olarak tüketin. Düzenli tüketilirse kalp atışlarını güçlendirir. Yaşlandıkça esnekliğini kaybeden damarların tekrar canlanmasını sağlar. 

KOLESTEROL 
2 çorba kaşığı bal ve 3 çorba kaşığı tarçın karışımını 450 gr çay ile içmelisiniz. Bu karışım kolesterolünüzü 2 saat içinde yüzde 10 oranında azaltmakta. Günde 3 kere alındığında kronik kolesterolünüzü dengeler. 

AKNE VE SİVİLCE 
Yatmadan önce her gece akne ve sivilce üzerine uygulanan bir macun elde etmek için, 3 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. İki hafta düzenli kullanımı sonunda bu sorundan kurtulduğunuzu göreceksiniz. 

KİLOLARA... 
Bu büyülü ikili toksinlerin dışarı atılmasını sağlayarak, vücudunuza yağ girişlerini de engeller. Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve gece yatmadan önce bir bardak kaynamış suyun içine bal ve toz tarçın katıp için. Kilo vermenize çok 
yardımcı olacaktır.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.